Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Blogs - agent

Nieuwsgierig naar de (sterke) verhalen over de politieopleiding? Weten wat politiewerk écht inhoudt? Collega's die agent zijn geworden vertellen hier hun persoonlijke verhaal.

De agenten van Bureau Hofstad

Ook zo gefascineerd door de agenten van Bureau Hofstad? Ewout Genemans liep een tijdje mee met deze politieagenten in Den Haag. Achtervolgingen door de stad, ruzies op de boulevard van Scheveningen en demonstraties op het Binnenhof: hoe is het politiewerk in Den Haag voor deze agenten? Wat maken ze mee? Hoe kwamen zij ooit binnen bij de politie, en hoe zijn ze in hun werk gegroeid? Je leest het in hun persoonlijke ervaringen hieronder.

Nieuw blauw

Ze hebben d’r zin in. En dat is nodig ook, want de komende jaren moeten zo’n 17.000 nieuwe collega’s instromen. De politieopleiding N4 stoomt ze klaar voor het werk op straat en in de opsporing. Ayse en André vormen de voorhoede en vertellen over hun eerste ervaringen in het blauw.

Dienders

Een jaar lang worden acht nieuwe agenten gevolgd in het eerste jaar van hun opleiding aan de Politieacademie. Ze gaan aan de slag in Rotterdam.