Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Echte verhalen over werken bij de politie

Nieuwsgierig naar persoonlijke verhalen over de politieopleiding? Benieuwd hoe het nou echt is om te werken bij de politie? Je leest het in deze serie blogs van agenten en politiestudenten!

Over de beste tips voor de selectieprocedure, de eerste weken van studenten op de Politieacademie en het echte werk bij de politie.

Van eerste interesse tot politieopleiding - waarom koos jij voor het politiewerk?

Mensen helpen op het moment dat het er écht om draait. Voor velen de reden om voor het politievak te kiezen. Weten waarom agenten kozen voor het politiewerk? En wat voor hun de trigger was om zich in te schrijven voor de politieopleiding? Je leest het hieronder! 

Student op de Politieacademie

Hoe is het om als student voor het eerst in uniform de Politieacademie binnen te stappen? Wat ga je allemaal doen bij de start van je politieopleiding? Lees hieronder de ervaringen van kersverse politiestudenten!

Een hbo-opleiding volgen aan de Politieacademie

Een hbo-opleiding volgen bij de politie? Dat kan zeker! Als jij al in het bezit bent van een bachelordiploma kun je diverse opleidingen volgen. Lees wat er allemaal mogelijk is:

De eerste keer politiewerk

Als agent maak je soms heftige dingen mee. Er zijn incidenten die je altijd bij blijven. En dat is zeker het geval bij de meldingen waarbij je voor de eerste keer moet toepassen wat je op de Politieacademie hebt geoefend. Benieuwd naar de spannende eerste ervaringen als agent? Lees dan snel verder.

De verbinders bij de politie: inclusiviteit, gelijkwaardigheid en teamwork

Verbinders zijn het, stuk voor stuk. Voor deze agenten staat het voorop in hun politiewerk: ruimte creëren voor iedereen, open gesprekken voeren, leren van en met elkaar. Hoe? Je leest het in de persoonlijke interviews hieronder!

Agent en: de mens achter het uniform

Een agent is zoveel meer dan diegene die te hulp schiet of een stap naar voren doet wanneer anderen een stap naar achteren doen. In de rubriek ‘Agent en…’ lees je het verhaal achter de persoon in het uniform.

Agentenskills: dit heb je nodig voor het werk bij de politie

Sommige agentenskills leer je op de politieopleiding, sommige eigenschappen heb je al in huis. Welke vaardigheden heb je nodig voor het werk bij de politie? Je leest het hier!

Loopbaankeuzes bij de politie: van carrièreswitch tot specialisatie

Twijfel jij ook wel eens over je studie of baan? Leer van de ervaringen van anderen. Hoe kwam het dat Mariska vanuit een andere branche alles wat ze kende over boord gooide om agent te worden? En hoe werkt het als je agent bent en je wilt specialiseren, een extra taak of een andere functie bij de politie? Je leest het in deze rubriek.

De agenten van Bureau Rotterdam

Programmamaker Ewout Genemans en zijn cameraman Julian zaten acht maanden lang op de achterbank van de Rotterdamse politieauto. Ze legden alles vast en laten zien hoe het eraan toegaat in Rotterdam. Mooie momenten, zoals het kampioenschap van Feyenoord, maar ook heftige en indrukwekkende momenten. Hoe is het om in Rotterdam te werken? Waarom hebben zij ooit de stap gemaakt naar de politie? Wat zijn de mooie, maar ook mindere kanten van het politiewerk? Lees hieronder de persoonlijke verhalen.

De agenten van Bureau Hofstad

Ook zo gefascineerd door de agenten van Bureau Hofstad? Ewout Genemans liep een tijdje mee met deze politieagenten in Den Haag. Achtervolgingen door de stad, ruzies op de boulevard van Scheveningen en demonstraties op het Binnenhof: hoe is het politiewerk in Den Haag voor deze agenten? Wat maken ze mee? Hoe kwamen zij ooit binnen bij de politie, en hoe zijn ze in hun werk gegroeid? Je leest het in hun persoonlijke ervaringen hieronder.

Dienders

Als een vlieg op de muur filmen de makers dicht op de huid van de agenten, ook in hun dagelijks leven. De zesdelige documentaire ‘Dienders’  werd wekelijks uitgezonden bij BNNVARA op NPO 3. Terugkijken en meer informatie over 'Dienders' kan op de site van BNNVARA.