Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Blogs - agent

Nieuwsgierig naar de (sterke) verhalen over de politieopleiding? Weten wat politiewerk écht inhoudt? Collega's die agent zijn geworden vertellen hier hun persoonlijke verhaal.

De eerste keer

Als agent maak je soms heftige dingen mee. Er zijn incidenten die je altijd bij blijven. En dat is zeker het geval bij de meldingen waarbij je voor de eerste keer moet toepassen wat je op de Politieacademie (in theorie en/of in een veilige leeromgeving) hebt geoefend. Benieuwd naar de spannende eerste ervaringen als agent? Lees dan snel verder.

Agent en

Draag je een politie-uniform dan ben je niet alleen het visitekaartje van de politie op straat, maar ben jij degene waar mensen naar kijken op het moment dat het spannend wordt. Maar een agent is zoveel meer dan diegene die te hulp schiet of een stap naar voren doet wanneer anderen een stap naar achteren doen. In de rubriek ‘Agent en…’ lees je het verhaal achter de persoon in het uniform.

Nieuw blauw

Ze hebben d’r zin in. En dat is nodig ook, want de komende jaren moeten zo’n 17.000 nieuwe collega’s instromen. De politieopleiding N4 stoomt ze klaar voor het werk op straat en in de opsporing. Ayse en André vormen de voorhoede en vertellen over hun eerste ervaringen in het blauw.

Agentenskills

Politiewerk vraagt veel van je. Daarom wordt iedereen die wil beginnen aan een agentenfunctie getoetst om te kijken of je de basis hebt om (op hoog tempo) veel te gaan leren. Daarnaast kijken we of je de juiste competenties bezit voor het vak. Maar naast alles wat elke agent leert en ontwikkelt zijn er altijd persoonlijke eigenschappen die het werk leuker of makkelijker kunnen maken. Hoe? Dat lees je hier:

Loopbaankeuzes

Twijfel jij ook wel eens over je studie of baan? Leer van de ervaringen van anderen. Hoe kwam het dat Mariska vanuit een andere branche alles wat ze kende over boord gooide om agent te worden? En hoe werkt het als je agent bent en je wilt specialiseren, een extra taak of een andere functie bij de politie? Je leest het in deze rubriek.

De agenten van Bureau Hofstad

Ook zo gefascineerd door de agenten van Bureau Hofstad? Ewout Genemans liep een tijdje mee met deze politieagenten in Den Haag. Achtervolgingen door de stad, ruzies op de boulevard van Scheveningen en demonstraties op het Binnenhof: hoe is het politiewerk in Den Haag voor deze agenten? Wat maken ze mee? Hoe kwamen zij ooit binnen bij de politie, en hoe zijn ze in hun werk gegroeid? Je leest het in hun persoonlijke ervaringen hieronder.

Dienders

Als een vlieg op de muur filmen de makers dicht op de huid van de agenten, ook in hun dagelijks leven. De zesdelige documentaire ‘Dienders’  werd wekelijks uitgezonden bij BNNVARA op NPO 3. Terugkijken en meer informatie over 'Dienders' kan op de site van BNNVARA.