Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Agent en kickbocksdocent zijn? Dat kan!

Te jong

Vroeger dacht ik dat ik direct zou solliciteren als ik 18 was, maar ik besloot destijds niet direct te solliciteren. De reden? Ik vond dat ik eerst meer levenservaring op moest doen.
Ik ben verder gegaan in de sport. Muay Thai Boksen en fitness deed ik al langer, het gaf me een sterk gevoel van discipline en doorzettingsvermogen. Ik werd steeds weerbaarder en besluitvaardiger. Ik wist wat ik wilde en stond met beide benen op de grond. Virgin Dundas, begon als hoofdagent Eenheid Landelijke Expertise en Operaties en is nu recruiter.

Doel bepaald

Met al die competenties besloot ik te solliciteren bij een sportschool in Rotterdam. Al snel werd ik bedrijfsleidster van alle drie sportscholen die de eigenaar had in Rotterdam. Ik gaf daar ook vijf keer per week les in diverse sportonderdelen. Na een aantal jaar heb ik besloten om toch te solliciteren bij de politie. Na een selectieperiode van negen maanden werd ik aangenomen!

Start bij de politie

6 november 2006 is mijn carrière bij de politie gestart als hoofdagent bij toen nog het Korps landelijke politiediensten, dienst spoorwegpolitie in Rotterdam. Mijn baan in de sport kon ik vanwege 38 diensturen per week helaas niet meer voortzetten. Op dat moment besloot ik me alleen op de politie te richten, zodat ik het werk in de praktijk onder de knie kon krijgen. Mijn vrijetijd ben ik altijd blijven kickboksen.

Combineren: voor mij het perfecte plaatje

Na verloop van tijd miste ik het lesgeven en het directe contact met de mensen op sportief vlak. Dus wilde ik naast mijn werk als politieagent toch ook weer les gaan geven. Ik heb dit verzoek bij mijn teamchef ingediend en ik kreeg toestemming om dit als nevenwerkzaamheden te doen. Ik kwam erachter dat ik het goed kon combineren, voor mij werd de combi politieagent en boks docent het perfecte plaatje.

Sport is de beste therapie

Het geeft een goed gevoel te kunnen werken met mensen die trouw zijn aan de sport in hun vrijetijd alle effort leveren om beter te worden en gezond te blijven. Door te boksen leeg ik mijn hoofd en kan ik voor mijn gevoel de wereld aan. De beste therapie is sport, het geeft je inzicht in het leven, je blijft veel beter bij jezelf en het is gezond. Ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik als politieagent ook mensen op sportief vlak begeleid, ik zal dit ook altijd blijven doen.

Ook agent worden? Bekijk de politieopleidingen en meld je aan voor een vacature-alert!