Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Hoe het gaat met Louanne van Dienders?

Dienders is sinds januari opnieuw op NPO3 te zien. In deze serie worden aspiranten van de politie een jaar lang gevolgd. Hoe gaat het nu met aspirant agent Louanne?

‘Ik loop nu nog een maandje stage bij de opsporing, het gaat goed met me. Toen Dienders voor het eerst op tv kwam, vond ik het wel spannend. De eerste twee afleveringen had ik met de anderen samen al vooraf gezien, maar daar kwam ik nog niet zoveel in voor. De afleveringen daarna heb ik lekker thuis met mijn vriendin en vrienden gekeken.

Dienders op tv

De reacties waren overweldigend. Toen ‘Dienders’ eenmaal op tv kwam, stuurden burgers en collega’s me berichten via Facebook, Instagram en mails, eigenlijk vanaf elk medium waarop ik maar vindbaar ben. Honderden berichten. Ze schreven dat ze respect hebben dat ik mijn verhaal heb gedaan. Of mensen die tips wilden omdat ze bij de politie willen. Ik heb zoveel mogelijk berichten beantwoord: allemaal lukte niet, daar zou ik er extra takenpakket aan hebben!

Noodhulp politie: mijn droom

Voor mij is er enorm veel veranderd. Door de politie ben ik ook als mens veranderd. Ten positieve. Ik ben volwassener geworden, al komt dat deels misschien ook doordat ik uit huis ben gegaan. Ik laat dingen nu sneller gaan. En hier op straat zie ik zóveel, dat ik dingen die ik privé meemaak, tegenwoordig ineens als minder heftig kan ervaren. Ik hoop dat ik alles ga halen, ik vind dit politiewerk mooi werk. Mijn droom is de noodhulp: lekker op de bus, nieuwe dingen meemaken. Veel is nieuw en doe ik voor het eerst. Ik wil zoveel mogelijk straatervaring opdoen. Als het lukt om bij de noodhulp te werken, wil ik dit zo lang mogelijk volhouden. Pas als dat echt niet meer zou gaan, zie ik wel weer verder.’

Ook agent worden? Bekijk hier het aanbod.