Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Bureau Rotterdam agent Keashia: "het is wel wennen om herkend te worden op straat"

Dankzij Bureau Rotterdam staat agent Keashia sinds kort in de schijnwerpers van televisiekijkend Nederland. En dat is wennen. "Het gebeurt regelmatig dat mensen met mij op de foto willen, zowel tijdens mijn werk als in mijn privétijd. Als het uitkomt, maak ik daar graag tijd voor. Ik ben én blijf gewoon Keashia.”

Hoe kwam je bij het idee om bij de politie te werken?

"Daar zorgden de stoere verhalen van mijn schoonouders, die allebei bij de politie werken, voor. Mijn schoonvader vertelde over meldingen die hij kreeg, waardoor ik enthousiast werd. Toen mijn schoonmoeder over de doorgroeimogelijkheden binnen de politie vertelde, ben ik helemaal overgehaald. De tweede keer dat ik me voor de opleiding aanmeldde, ben ik aangenomen.”

Hoe heb je de opleiding ervaren?

"Het leukste aan de opleiding vond ik de casuïstiek met acteurs. Daarvoor moest ik wel even de knop omzetten omdat het natuurlijk niet echt is, maar je doet het voor je eigen leerproces. Het meest lastige van de opleiding vond ik het vak beroepstaalvaardigheid, waarbij je leert hoe je goede processen-verbaal opstelt. Het was leuk om weer de schoolbanken in te gaan; ik zat in een heel diverse klas met zowel schoolverlaters als mensen die al langer aan het werk waren.”

Waar ben je begonnen na de opleiding?

"Mijn praktijkbegeleider werkte bij Basisteam Rotterdam-Centrum. Het werkterrein in dat gebied is heel klein maar het is er ook super druk; dat pakte mij wel. Ik heb mijn voorkeur voor dat gebied destijds uitgesproken en kon er meteen aan de slag.”

Werken bij de politie; wat maakt dat voor jou zo mooi?

"Je weet nooit wat je kunt verwachten. Als je om 14.00 uur aan je dienst begint, hoef je niet altijd te verwachten dat je om 23.00 uur weer thuis bent. Helemaal afhankelijk van het type en aantal meldingen dat je krijgt. Ik pak zelf graag meldingen op waarbij jeugd betrokken is en ik maak deel uit van het Team Collegiale Ondersteuning. Vanuit dit team zorgen we voor de opvang van collega’s als zij bij heftige meldingen zijn geweest.”

Waar liggen jouw interesses?

“Naast onderdeel van Team Collegiale Ondersteuning ben ik ook nog onderdeel van de Voetbaleenheid. In de regio Rotterdam hebben we maar liefst vier professionele voetbalclubs (Feyenoord, Sparta, Excelsior En FC Dordrecht). Uit de hele regio en verschillende basisteams zijn hier agenten in opgenomen. We onderhouden nauw contact met de supporters van die voetbalclubs en werken preventief. In de toekomst ambieer ik ook nog ergens de functie van wijkagent. Dat lijkt me erg mooi om te doen.”

Hoe kijk je terug op jouw deelname aan Bureau Rotterdam?

“Ik ben hartstikke blij dat ik er aan heb mogen meewerken. Voor mijn vrienden en familieleden die niet bij politie werken, is het leuk dat zij op deze manier kunnen zien hoe ik tijdens het werk ben of hoe ik mijn werk doe. Het is wel wennen hoor, dat ik nu op straat word herkend. Ik probeer iedereen op een nette en leuke manier te woord te staan. Het gebeurt regelmatig dat mensen met mij op de foto willen, zowel tijdens mijn werk als in mijn privétijd. Als het uitkomt, maak ik daar graag tijd voor. Ik ben en blijf gewoon Keashia.”

 

Wil jij ook bij de politie? Bezoek een voorlichting of schrijf je in voor de politieopleiding!

Of lees eerst de andere persoonlijke ervaringen van agenten en politiestudenten