Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Hoe het gaat met aspirant Björn van Dienders

In de serie #Dienders werden acht politiestudenten een jaar lang gevolgd. Met de hoofdpersonen blikken we terug op die periode. Hoe gaat het nu met Björn?

‘’Het gaat goed! We zitten inmiddels in het tweede jaar van de opleiding. Ik word regelmatig herkend. De uitzendingen heb ik thuis met mijn gezin gekeken. De hele documentaire gaat erover dat je als mens groeit. Je maakt soms fouten, die komen allemaal in beeld. Je ziet van jezelf constant de dingen waar je het hardst aan moet werken. Dat was soms wel eens confronterend. 

Groeien in de politieopleiding

Ik heb bewust niet online gekeken wat er over de serie gezegd werd. Via via heb ik natuurlijk wel het een en ander gehoord. Wat dat betreft heeft iedereen mij op mijn kwetsbaarst gezien in de serie. Ik heb veel moeten leren en snap wel dat mensen daarover struikelden. Als jij bijvoorbeeld maar twee afleveringen hebt gezien en niet de laatste, kan ik mij heel goed voorstellen dat je een bepaald beeld van mij hebt. 

Inmiddels ben ik op veel punten al gegroeid. Dan zag ik de uitzending en dan dacht ik: ‘Hier heb ik al flinke stappen in gemaakt’. Dat is ook een beetje de kern van de opleiding. Je leert je blinde vlek kennen. De serie heeft daar wel extra bij geholpen. Je wordt hoe dan ook geconfronteerd met jezelf. Hoe pak ik dingen aan? En waar ben ik mij minder bewust van? 

Ik moedig het gigantisch aan om bij de politie te komen. Er is ontzettend veel te halen en ontzettend veel te leren. Je kunt leren van de wereld én van het vak. Je moet wel vastberaden zijn. Kom je de eerste keer niet door de selectieprocedure? Blijf het proberen. De opleiding is echt een avonturenboek!’’

Meer weten over agent worden? Klik hier.