Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Groei staat voorop

De maatschappij verandert snel. Het politiewerk dus ook. Daarom zijn ontwikkeling en groei vanzelfsprekend voor iedereen die bij de politie werkt. Onze medewerkers staan daarbij centraal: hoe kom jij het beste tot je recht?

Blijven leren

Wie begint aan een carrière als agent, wordt opgeleid aan de Politieacademie. En ook bijvoorbeeld rechercheurs, programmeurs, persoonsbeveiligers of leidinggevenden specialiseren zich tijdens een van de talloze opleidingen die de politie biedt. Daarnaast leer je dagelijks bij in de praktijk. Voor ieders persoonlijke ontwikkeling, voor elke droom of ambitie, zijn er al werkend en studerend vervolgstappen mogelijk.

‘Wijkagent worden, rechercheur, onderdeel van de ME of arrestatieteams: ik had nooit gedacht dat er bij de politie zoveel mogelijkheden zouden zijn om door te groeien!’
Mario Witteman, hoofdagent in opleiding

Flexibel werken

De een heeft een druk gezinsleven, de ander houdt er naast het werk een fanatieke sportcarrière op na. Wij vinden het belangrijk dat er voor al onze collega’s een goede balans mogelijk is tussen privé en werk. Je kunt dus parttime werken, tijdelijk meer of minder werken, thuiswerken, op projectbasis werken of juist vast – we denken mee en zorgen dat je je werk op elke werkplek goed kunt doen. 

Jouw welzijn

Bij de politie is het belangrijk om fysiek én mentaal fit te zijn. Met de PolitieConditie-sportapp en de sportieve begeleiding die we bieden in opleiding en werk, helpen we je te bouwen aan kracht en conditie. Onze vertrouwenspersonen en coaches zijn er om je voor te bereiden op de indringende taken waar je voor kunt komen te staan. En je te begeleiden na heftige gebeurtenissen. Zodat je draagkracht, zelfkennis en veerkracht ontwikkelt.

‘In dit werk maak je dingen mee die anderen in hun leven nooit meemaken. Dan is het goed dat er stevige begeleiding is.’
Rolf Leeuw, wijkagent Moerwijk Den Haag

Extra’s

Voetballen, hockeyen, judo, zwemmen of zeilen: zo’n beetje elke sport die je kunt bedenken doen we bij de politie in teamverband. Samen door de modder in een survivalrun, het uiterste uit jezelf en elkaar halen in een fietstocht voor het goede doel, lol trappen op de Politiesportdag: op de sportvelden zien we de saamhorigheid terug die op alle afdelingen van de politie te voelen is. 

Groei mee

Oriënteer je op een van de vele functies bij de politie, en groei mee!