Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Persoonlijk verhaal over agent en vader zijn

Ik zit niet stil…

Ik werk nu 15 jaar bij de politie, waarvan de eerste vier jaar in opleiding. Ik ben Hulpofficier van Justitie, daarbij begeleid ik de onderzoeken vanaf aangifte of aanhouding totdat de zaak aan het OM wordt overgedragen.  Ook werk ik als projectleider, gastdocent op de Politieacademie en soms draai ik noodhulpdiensten mee met andere collega’s. 

Naast mijn werk doe ik nog zoveel meer

Zo geef ik lezingen en presentaties, neem ik plaats in discussiepanels, schrijf ik teksten en gedichten, maak ik muziek in de studio, sport ik regelmatig, teken en schilder ik graag en knutsel ik wat af met een figuurzaag. Bovenal ben ik een betrokken vader.

Peter-pan-syndroom

Ik ben zelf soms een groot kind omdat ik het gevoel heb dat ik alles kan worden of zijn. Als mijn zoontje een leeuw wil zijn, dan doe ik mee en zijn we samen leeuwen. Dat vind ik grappig en leuk!

Creatief en maatschappelijk betrokken

Ik ben heel druk: regelmatig zit ik met vrienden in de studio om beats te maken en te rappen. Ik ben graag creatief bezig, daar heb ik veel plezier in. Maar in mijn vrije tijd ben ik ook heel maatschappelijk betrokken. Teksten die ik schrijf gaan voor de helft over problemen in de samenleving, die ik vooral in het werkveld tegenkom. De andere helft gaat over mijn persoonlijke emoties en over gebeurtennissen in mijn leven.

In de media

Regelmatig ben ik in de media te zien. Ik vind het vooral belangrijk dat wij als politie zaken goed uitleggen. Soms zit de media ergens naast en dan kunnen wij uitleggen hoe het wel zit. We creëren zo begrip en dat leidt weer tot vertrouwen.
Ik doe wat ik doe, omdat het voor mij altijd al een uitlaatklep is geweest. Ik denk soms zelfs in rijm!

Ook agent worden? Bekijk de politieopleidingen en meld je aan voor een vacature-alert!