Welke stages bieden wij?
We bieden meewerk-, onderzoek- en afstudeerstages aan voor mbo’ers, hbo’ers en wo’ers. Van Forensische opsporing tot Communicatie tot Analyse en Onderzoek tot IT: er is ontzettend veel mogelijk binnen de politieorganisatie. Jessie en Sharon deden beide hun afstudeeronderzoek bij de Afdeling HRM. Jessie: “Ik heb specifiek gesolliciteerd op de stagevacature bij de politie omdat er veel speelt op gebied van HRM. Mensen denken al gauw aan het agentenwerk, maar bij de politie zit ontzettend veel expertise op allerlei vlakken. ”Sharon kan dat beamen: “Juist de grootte van de organisatie maakt de politie zo uitdagend. Toen ik voor het eerst een overzicht van alle afdelingen en verschillende functies zag stond ik versteld – en dat ging alleen nog maar over HRM.”
Stagelopen in de operatie, bijvoorbeeld als agent of rechercheur, is niet mogelijk. Ben je geïnteresseerd in politiewerk? Kijk dan hier! “Bij HRM sta je wat verder van de operatie af, maar je merkt wel echt dat je stage bij de politie is. Ik mocht bijvoorbeeld ook mee met noodhulpdiensten en sprak veel operationele collega’s op grote HRM-evenementen,” zegt Jessie. Politiewerk is namelijk meer dan het werken in de operatie: iedereen bij elkaar zorgt ervoor dat de politie loopt als bedrijf.
Hoe kom ik aan een stageplaats?
Is er momenteel geen stagevacature die bij je past? Maak dan een stagealert aan. Je ontvangt dan de nieuwste stagevacatures in je inbox! We werken niet met open sollicitaties. Deze stageopdrachten zijn altijd afgebakend en worden gepubliceerd op deze pagina. Het betreffen geen 'snuffelstages'. Deze regel je zelf: bijvoorbeeld via je netwerk of via je school.
Sem studeert Integrale Veiligheidskunde. “Ik wilde altijd graag bij de politie werken, dus een meeloopstage was perfect. Bij mijn opleidingen werken veel docenten die hiervoor politiewerk deden. Die heb ik benaderd: ken jij iemand die bij de politie werkt en mij kan helpen aan een stage?” Sem ging via zijn studie aan de slag bij Team ZSM, dat zich bezighoudt met versnelde afhandeling van zaken. “Bij ZSM werk je naast met je politiecollega’s ook samen met bijvoorbeeld Slachtofferhulp, het Openbaar Ministerie en de Raad van Kinderbescherming. Je krijgt ook de kans om mee te lopen bij andere afdelingen, dat maakt je stage heel verdiepend. Hierdoor heb ik me goed kunnen oriënteren op het werken bij de politie.”
Wat kun je verwachten van een stage bij de politie?
Gerdina begeleidt stagiairs in hun afstudeeronderzoek bij HR-Advies. “Van stagiairs hoor ik terug dat politiecollega’s altijd bereid zijn om mee te denken. Je gaat stagelopen bij een sociale en maatschappelijke relevante organisatie, en dat merk je ook in je begeleiding. ” De onderzoeksvragen komen dan ook echt uit de praktijk. “Het zijn echt zaken waar wij in de organisatie tegenaan lopen. Het onderzoek van de stagiaires levert ons ook echt iets op en wordt ook breder gewaardeerd: een student is met haar onderzoek naar mantelzorg bijvoorbeeld voorgedragen voor de Multatuli-prijs.”
Als je stage gaat lopen, krijg je een stageovereenkomst van de politie. Ongeacht je opleidingsniveau ontvang je een stagevergoeding van €587,- bruto per maand als je 36 uur per week werkt. Bij de politie doorloop je een selectieprocedure. Naast het sollicitatiegesprek krijg je een screeningsonderzoek. Om bij de politie stage te mogen lopen, wordt er gekeken of je van onbesproken gedrag bent. Het onderzoek heeft een doorlooptijd van minimaal acht weken.
Heb je een vraag over stages bij de politie? Neem dan contact op met het Landelijk Stagebureau via stages.recruitment.hrm@politie.nl. Wij nemen geen open sollicitaties in behandeling.
