Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Ben jij op zoek naar een stage bij de politie?

Wil jij een leerzame en uitdagende stage of wil je afstuderen bij de grootste organisatie van Nederland? Kom bij de politie. Stagiairs zijn voor de politie belangrijk voor het opdoen van nieuwe kennis en inzichten en het binnenhalen van nieuw talent. Wij als organisatie geven jou de ruimte om jezelf op zowel professioneel als persoonlijk vlak te ontwikkelen.

Welke stages bieden wij?

Wij bieden praktijk- en afstudeerstages aan voor mbo’ers, hbo’ers en wo’ers. Stage lopen in de operatie, bijvoorbeeld als agent of rechercheur, is niet mogelijk.  Kijk hieronder voor meer informatie over hoe het werkt om aan een stageplaats te komen. Ook vind je hier info over stages per opleidingsniveau. 

Ben je geïnteresseerd in politiewerk, kijk dan hier.

Hoe kom ik aan een stageplaats?

Als je stage wilt lopen bij de politie, is dat alleen mogelijk als je reageert op een stage- of afstudeeropdracht die op deze site wordt aangeboden. Als er geen opdrachten zijn, kun je een stagealert instellen. We sturen je dan een bericht als er nieuwe opdrachten online zijn geplaatst. We werken momenteel niet met open sollicitaties. Aangeboden opdrachten zijn altijd afgebakend en betreffen geen 'snuffelstages'. Deze regel je zelf of via je school met een politiecollega in jullie netwerk.

 

Benieuwd naar de ervaring van stagiair Laura? Lees dan hier haar blog.

Procedure

De procedure bestaat uit de volgende stappen:

  1. Reageren/solliciteren op een stage- of afstudeeropdracht
  2. Briefselectie & reactie op je sollicitatie
  3. Sollicitatiegesprek
  4. Arbeidsvoorwaardengesprek (telefonisch)
  5. Betrouwbaarheidsonderzoek * (8 weken, deze kan één keer met 8 weken verlengd worden)
  6. Start stage**

*Om bij de politie stage te mogen lopen, word je gescreend. Dit doen we in het betrouwbaarheidsonderzoek dat een doorlooptijd heeft van minimaal 8 weken. De gehele duur van solliciteren tot aanvang van je stage duurt minimaal 14 weken. Het is daarom van belang om vroegtijdig te reageren op een stageopdracht.

** Het komt soms voor dat jouw onderwijsinstelling zelf een stageovereenkomst heeft. Vanwege juridische aspecten gebruiken we alleen een stageovereenkomst van de politie. Wij tekenen dus geen stageovereenkomst afkomstig van de onderwijsinstelling. 

Contact

Heb je een vraag over stage of afstuderen? Neem dan contact op met Team Recruitment, tel. 088 - 66 22 300, via WhatsApp 06-10 00 0090 of mail naar info@kombijdepolitie.nl. In de omschrijving van een stageopdracht staan contactgegevens voor inhoudelijke vragen over die specifieke stage.

Actueel stageaanbod

Op dit moment worden er geen stageopdrachten aangeboden. Stel een stagealert in, zodat je bericht ontvangt wanneer hier nieuwe opdrachten verschijnen.