Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Hoe het gaat met Sammuel van Dienders?

In de serie Dienders was aspirant agent Sammuel een van de acht politiestudenten die een jaar lang werden gevolgd. Hoe gaat het nu met Sammuel?

‘Er is veel aandacht geweest voor de serie. Eerst is het nog een beetje onwennig om jezelf terug te zien. Wat gaan mensen van je vinden? Juist ook omdat ik nog moeite had met de Nederlandse taal. Het is een kwestie van accepteren dat je er nog niet 100% bent, maar dat je je nog ontwikkelt. Dat was voor mij wel een leermoment.’

Van profvoetballer naar de politie

‘Voordat ik bij de politie kwam was ik profvoetballer. Een trainer zei ooit tegen mij: “De beste speler is de speler die weet wat hij niet kan.” Ik zie heel veel overeenkomsten tussen mijn voetbalcarrière en het werken bij de politie. Het in teamverband werken, tactisch denken en optreden. Vooral bij trainingen. Je hebt je collega’s nodig om het werk te kunnen doen, alleen ben je niets.


Ik merk dat de wijk waarin ik werk mij harder maakt, in positieve zin. Aan het begin van de opleiding wilde ik vaak alles op een aardige manier oplossen. Toen vroeg ik iemand drie keer vriendelijk om mee te werken bij een aanhouding, nu ben ik directer en durf ik mijn grenzen aan te geven: tot hier en niet verder.

Als ik straks klaar ben wil ik eerst veel noodhulpdiensten gaan draaien. Alles bij de politie vind ik eigenlijk leuk! Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen dit werk te mogen doen. Voor sommige mensen is het maar een baan, maar voor mij betekent het heel veel!’