Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Hoe het gaat met Nanouk van Dienders?

Dienders is sinds januari opnieuw op NPO3 te zien. In deze serie worden aspiranten van de politie een jaar lang gevolgd. Hoe gaat het nu met aspirant agent Nanouk?

Dienders is sinds januari opnieuw op NPO3 te zien. In deze serie over agenten in opleiding worden acht politiestudenten een jaar lang gevolgd. Hoe is het nu met aspirant Nanouk? 

‘Het gaat goed met me. Voor deze periode heb ik alles goed afgerond en ik ben weer helemaal klaar voor de nieuwe schoolperiode. Ik heb heel veel leuke reacties gehad na de uitzendingen. Collega’s die jaren geleden bij de Politieacademie zijn gestart en dan nu tegen mij zeggen: “Ik weet nog wel hoe ik daar zelf voor het eerst stond. Spannend was dat.” Of collega’s die nog docenten van toen herkennen, dat is wel grappig ja!’

Fan van Dienders

‘Ik word ook veel herkend op straat. Kinderen die dan met mij op de foto willen. Laatst was er zelfs een ambulanceverpleegkundige die met mij op de foto wilde, zijn dochter was groot fan. Dat is soms nog wel even wennen.
Of ik ben veranderd? Ik vind van wel. Ik ben harder geworden in dingen. Als ik de beelden soms terugzie hoe we met nepkogels op elkaar moesten schieten. Dat vond ik toen best een ‘ding’. Nu ga ik daar veel gemakkelijker mee om. In het aanspreken van mensen was ik in het begin ook voorzichtig. Nu weet ik veel beter wat ik mag en kan en daarom komt mijn verhaal ook sterker over. Daar ben ik wel echt in gegroeid.’

Van de politieopleiding naar de noodhulp

‘Op de Politieacademie krijgen we nu lessen over 'plaats delict'. Hoe stel je bijvoorbeeld sporen veilig? Maar ook overlastsituaties en meervoudige problematiek. Er komt steeds meer bij kijken. Allemaal heel interessant.
Binnenkort krijgen we een toets waarin alle kennis wordt getoetst die we de afgelopen twee jaar hebben opgedaan. Je moet het dan allemaal uit je hoofd kennen. Nog iets meer dan een jaar en dan heb ik de opleiding afgerond en kan ik de noodhulp in.’

Ook agent worden? Lees hier alles over de politieopleiding.