Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Agent en personal trainer zijn combineren?

Wat motiveert iemand om van een hardwerkende winkelier te stelen? Om een bushokje te slopen? Als agent houdt Gül jeugdige criminelen aan. En als personal trainer pákt Gül ze aan: ‘Ik help ze weer iets van hun leven te maken.’

Aandacht

‘Vaak is het een schreeuw om aandacht. De jongeren die graffiti op muren spuiten, herrie maken op straat, rotzooi schoppen: negen van de tien keer gaat het thuis niet goed. Als agent heb ik al heel wat aanhoudingen verricht. Sinds ik personal trainer ben, help ik ze op die manier weer een doel in hun leven te vinden.’

Wat wil jíj?

‘Ik zie mezelf als agent, coach, trainer en maatschappelijk werker ineen,’ vertelt Gül, die met haar team in de Schilderswijk in Den Haag werkt. ‘Ik kan levellen met die gasten. Zelf sport ik zes à zeven dagen in de week. Als we boksend in de ring staan, komt het verhaal er vaak uit. Welke eisen er thuis gesteld worden. Hoe onzeker je daarvan wordt. De druk die vrienden opleggen. Wat wil jíj, vraag ik dan. Waar ligt je passie? Wie een doel heeft om naartoe te werken, trekt zichzelf zo uit de modder omhoog.’

Beter dan ooit

Zelf heeft ze maar al te goed zo’n doel gekend. Na een ongeluk op de fiets tijdens het werken, deed niets in haar lijf meer wat ze wilde. Een langdurig revalidatietraject volgde. ‘Ik ben sporter, ik weet wat mijn lichaam wel en niet kan. Om precies te snappen wat er mogelijk was, ben ik een opleiding gaan volgen tot sportdocent en trainer. Daarnaast vond ik een goede fysiotherapeut. De zoektocht naar de verbetering van eigen lichaam heeft me alleen maar sterker gemaakt – mijn lijf functioneert beter dan ooit tevoren. Ik gun anderen die motivatie ook!’

Ook agent worden? Kijk voor welke politieopleiding je je kunt inschrijven. Of meld je eenvoudig aan voor een vacature-alert!