Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Selectieprocedure

Je hebt je ingeschreven voor de politieopleiding; daarmee solliciteer je naar een vaste baan als agent na je opleiding. Maar om te mogen starten met de opleiding moet je eerst de selectieprocedure succesvol doorlopen. Omdat politiewerk veel van je vraagt, toetsen we tijdens de selectie of je de basis hebt om agent te worden en te beginnen aan de politieopleiding. Ook geven we je tips om je voor te bereiden op de selectie.

Selectieonderdelen en tips om je voor te bereiden

Wil je weten waaruit de selectieprocedure bestaat en tips per onderdeel krijgen? Bekijk dan de interactieve video. Na je inschrijving informeren we je per selectieonderdeel over de exacte inhoud en hoe je je hierop kunt voorbereiden. Na elk onderdeel hoor je of je door kunt naar het volgende selectieonderdeel. In totaal duurt de selectie zo'n zes maanden.

Hoe selecteren we?

De kwaliteitseisen zijn voor iedereen gelijk en elke kandidaat moet voldoen aan de vastgestelde normen en aanstellingseisen. Dat checken we aan de hand van alle selectiestappen die je hierboven in de video hebt kunnen zien.  
In de basispolitieopleidingen zijn kandidaten met een migratieachtergrond ondervertegenwoordigd. Terwijl er meer culturele diversiteit in de politieteams nodig is. Want de politie wil voor iedereen herkenbaar en benaderbaar zijn. Alleen in een situatie waarbij er meer geschikte kandidaten zijn dan opleidingsplaatsen, selecteert de politie eerst geschikte kandidaten met een migratieachtergrond. Dit doen we na elke selectiestap. In zo´n situatie selecteren we overige geschikte kandidaten aan de hand van o.a. (werk)ervaring, kennis, motivatie, testresultaten en praktische zaken zoals woonwerkafstand. Zo bepalen we met wie we verder gaan of moeten teleurstellen en afwijzen, ook als je voldoet aan de minimale eisen.

Voldoe je aan de minimale eisen maar ben je afgewezen voor dát startmoment van de opleiding? Dan kun je overwegen op een ander moment opnieuw te solliciteren of ons brede aanbod aan andere opleidingen en vacatures te bekijken.  

Lees hier welke toelatingseisen er zijn.

Ook interessant