Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Volg agenten in opleiding in serie Dienders

Een jaar lang werden acht nieuwe agenten gevolgd in het eerste jaar van hun opleiding aan de Politieacademie. Ze gaan aan de slag in Rotterdam.

Dienders

Bart, Bjorn, Louanne, Michiel, Nanouk, Sammuel en Viggo zijn na een strenge selectie aan de Politieacademie in Rotterdam toegelaten. Ze zijn tot op het bot gemotiveerd en vol goede moed gaan ze met elkaar de uitdaging aan. Al vlot gaan ze voor het eerst in uniform de Rotterdamse straat op waar ze onder meer te maken krijgen met scheldpartijen en discriminatie. Kan iedereen de stress en de hoge werkdruk aan?

Confronterend

Tijdens het eerste jaar van de opleiding moeten de agenten ook de onvermijdelijke confrontatie met zichzelf aangaan. Bij de één speelt een jeugdtrauma op en een ander wordt geconfronteerd met zijn gedrag, verleden en foute vrienden. ‘Dienders’ is het coming of age verhaal van acht jonge gedreven politieagenten die ons laten zien wat het van je vraagt om als agent je steentje bij te dragen aan onze samenleving. Daarnaast geeft het antwoord op de vraag of het politievak wel voor iedereen is weggelegd.

Kijktip

Als een vlieg op de muur filmen de makers dicht op de huid van de agenten, ook in hun dagelijks leven. De zesdelige documentaire ‘Dienders’  werd wekelijks uitgezonden vanaf 14 november 2019 om 21.45 uur bij BNNVARA op NPO 3. Terugkijken en meer informatie over 'Dienders' kan op de site van BNNVARA

Hoe is het nu met?

We krijgen veel vragen over een eventueel vervolg. Helaas is hierover nog niks bekend. Wel kun je direct lezen hoe het nu gaat met:

Houd deze pagina (en de social media kanalen van kombijdepolitie) in de gaten voor updates over de collega's die je gezien hebt in deze documentaire.