???politieacademie.header.title??? ???politieacademie.header.subtitle???

Afwijzing politieselectie: wanneer kan ik het opnieuw proberen?

Wat jammer dat je werd afgewezen tijdens de politieselectie. Maar don’t worry: vaak zijn er meerdere kansen mogelijk, als je aan je feedback hebt gewerkt. Of en wanneer je het weer kunt proberen, hangt af van waar je was in de selectie.

Afgewezen bij de profielcheck

- Kwam je niet door de profielcheck? Je kunt het dan direct bij een volgende openstelling opnieuw proberen. Zorg wel dat je aan de minimale eisen voldoet - check de eisen hier

Afgewezen bij de online tests

- Viel je af bij de online tests? Je hebt dan drie maanden om je klaar te maken voor de volgende poging. Klik hier om je voor te bereiden met de handige tips en video’s. 

Ga je voor die volgende poging? Je moet dan de online testen wel opnieuw doen. 

Afgewezen bij het intakegesprek

- Gestrand op de intake? Werk drie maanden keihard aan je feedback, voordat je weer een poging waagt. Check hier waar je op moet letten.

Afgewezen bij de sporttest politie

- Sporttest niet gehaald? Ga trainen met de PolitieConditie-app en  klik hier om je voor te bereiden met een video. Na drie maanden kun je, zodra er een openstelling is, weer reageren.

Afgewezen bij het psychologisch onderzoek

- Kwam je niet door het psychologisch onderzoek? Je persoonlijke eigenschappen en vaardigheden zijn niet één-twee-drie te veranderen. Je krijgt een jaar de tijd om hieraan te werken en het dan opnieuw te proberen. 

Afgewezen bij de medische keuring politie

- Ben je afgevallen op medische gronden, dan is het moeilijk te zeggen of je agent kunt worden. Je kunt dit het beste met je arts overleggen. Eventueel zou je ook een andere functie bij de politie kunnen overwegen. Check de vacatures.

Afgewezen bij de screening politie

- Was je overal doorheen, maar kwam je niet door de  screening? Dan moet je bij jezelf nagaan of werken bij de politie wel bij je past. Je mag in ieder geval drie jaar niet reageren. We moeten ervan uit kunnen gaan dat een agent betrouwbaar en integer is. Blijkt uit de screening bijvoorbeeld dat je een crimineel verleden hebt of ‘foute’ vrienden? Of dat je chantabel bent en in de verleiding zou kunnen komen om je positie te misbruiken? Dan kun je mogelijk geen agent worden.