Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Voorbereiden op de sporttest? Lees onze tips | Kombijdepolitie

Ga je de sporttest doen in het selectietraject voor de politie? Dit zijn 4 handige tips vooraf:

1. Wees voorbereid op het zwaarste onderdeel

Het onderdeel met de ‘medicine balls’ wordt als zwaarst ervaren in de sporttest. Train daar dus goed op, bekijk onderstaande video:

2. Weet wat je kunt verwachten

Op de dag van de politietest zelf krijg je veel info tegelijk. Wel over de bank springen maar niet erop, de kar voorbíj de lijn duwen, zo ga je op de juiste manier over de kast… Heb je vooraf kunnen oefenen voor de sporttest van de politie, dan voorkom je een overlopend hoofd en neem je daarmee direct een voorsprong. Bekijk onderstaande video om te zien waar je op moet letten:

3. Trainen maakt het verschil tussen slagen en zakken

‘Gewoon een goede conditie hebben’ is niet genoeg. Kracht, sprintvermogen, snelle bochten nemen en goed kunnen springen zijn minstens zo belangrijk bij de sporttest: veelzijdig trainen dus. Met de PolitieConditie-app kun je al die onderdelen heel specifiek trainen. Download ‘m meteen even:

* in de Google Play Store:  http://bit.ly/3r9aG0O-kombijdepolitie

* in de Apple App Store: http://bit.ly/3bQu788-kombijdepolitie

4. Begin op tijd!

Begin niet pas met sporten als je hebt gesolliciteerd. Het selectieproces kan snel gaan; soms ben je al binnen een paar weken aan de beurt voor de sporttest. ‘Ik had maar twee weken de tijd om te trainen’ is geen excuus -  je conditie en kracht op peil hebben, kan op elk moment. Begin dus op tijd met trainen!

Klik hier om meer te lezen over de andere onderdelen in het selectietraject.