Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Selectieprocedure voor een politieopleiding

Politiewerk vraagt veel van je. Daarom toetsen we of je de basis hebt om te beginnen aan een politieopleiding. Na je inschrijving informeren we je per selectieonderdeel over de exacte inhoud en hoe je je hierop kunt voorbereiden. Na elk onderdeel hoor je of je door kunt naar het volgende selectieonderdeel. In totaal duurt de selectie zo'n zes maanden.

Alle selectieonderdelen

Samengevat bevat de selectieprocedure de volgende onderdelen:

  • Houd er rekening mee dat de volgorde van de selectieonderdelen 'psychologisch onderzoek' en 'sporttest' kan wijzigen, afhankelijk van de actuele situatie rond corona. 
  • Bij hbo-opleidingen vervalt de taaltest.

Wil je meer weten over de onderdelen uit de selectieprocedure? Bekijk dan de interactieve video, klik op een van de onderwerpen of lees ervaringsverhalen.

Divers samengestelde teams

De politie wil voor iedereen herkenbaar en benaderbaar zijn. Hiervoor is meer culturele diversiteit in de politieteams nodig. In de basispolitieopleidingen zijn kandidaten met een migratieachtergrond ondervertegenwoordigd. Als er meer geschikte kandidaten zijn dan opleidingsplaatsen kiest de politie eerst kandidaten met een migratieachtergrond. Dit doen we na elke selectiestap. Uiteraard zijn de kwaliteitseisen voor iedereen gelijk en moet elke kandidaat voldoen aan de vastgestelde normen en aanstellingseisen.

Alle kandidaten doen de (online) cognitietest en taaltest. Welke kandidaten worden uitgenodigd voor volgende selectieonderdelen is afhankelijk van het aantal geschikte kandidaten en het aantal beschikbare opleidingsplaatsen. We kijken eerst naar culturele achtergrond: geschikte kandidaten met een migratieachtergrond gaan door. Van geschikte kandidaten zonder migratieachtergrond kijken we ook naar vooropleiding, (werk)ervaring, kennis, motivatie en de tetsresultaten. Zo bepalen we met welke kandidaten we verder gaan of moeten teleurstellen en afwijzen, ook als zij voldoen aan de minimale eisen.

Minimale eisen

Zodra we je inschrijving ontvangen, toetsen wij deze eerst op een aantal harde eisen. Beschik je over een vooropleiding die toegang geeft tot de opleiding? Ben je oud genoeg om te starten? Ook checken we of je nog zaken moet regelen voor de start van je opleiding, bijvoorbeeld als je de Nederlandse nationaliteit nog niet bezit.

(Voorlopig) leerwerkcontract

In de loop van het selectieproces laten we jou weten of je kans maakt op een opleidingsplek. Met de uitkomst van de selectierapporten en de indruk uit het intakegesprek, kijken we welke kandidaten we een opleidingsplaats willen aanbieden. Er zijn meerdere uitkomsten mogelijk:

  • Je krijgt een plek in de opleiding aangeboden met een voorlopig leerwerkcontract.
  • Als je een werkverleden hebt, krijg je een arbeidsvoorwaardengesprek en op basis daarvan een voorlopig leerwerkcontract.
  • Je scores zijn voldoende maar je krijgt nog geen plek in de opleiding aangeboden. Je moet wachten tot de resultaten van andere kandidaten in de procedure bekend zijn.
  • Je scores zijn onvoldoende. Je kunt niet verder in de procedure voor de gekozen politieopleiding. Soms is een plaats in een andere politieopleiding mogelijk.

Je krijgt van ons een bericht voor jouw persoonlijke situatie. Daarin staat welke uitkomst voor jou van toepassing is en wat er daarna gaat gebeuren.

Mag je verder, heb je het volledige selectieproces doorlopen en is de uitslag van de screening positief, dan kunnen we het definitieve leerwerkcontract met je afsluiten. We regelen je uniform, studiemateriaal en sportkleding. Zodat je startklaar bent om te beginnen met de politieopleiding!