Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Series en podcasts over de politie | Kombijdepolitie

Allemaal kennen we de opsporingsprogramma's op televisie. Maar de laatste jaren is er ook aandacht voor andere aspecten van het politievak. Op televisie en in podcasts. Op deze pagina vind je een actueel overzicht met series en uitzendingen over het agentenwerk, de opleiding en de selectie.

Beroepsbeeld

Ewout Genemans loopt in verschillende steden mee met agenten en krijgt een blik achter de schermen. De serie laat een afspiegeling zien van het werk in de noodhulp, maar ook de persoon achter het uniform en de dilemma‚Äôs die zij tegenkomen. Na Bureau Burgwallen (Amsterdam), Bureau 040 (Eindhoven), Bureau Hofstad (Den Haag) en Bureau Arnhem is in 2023 Rotterdam aan de beurt. Bureau Rotterdam is sinds dinsdag 10 oktober iedere week om 20.30 uur te zien op RTL 4.

"Het is een bijzondere inkijk in het mooie, maar vaak ook uitdagende werk van de agenten" (Ewout Genemans)

Selectie

Boeiend is de podcast van Politieregio Rotterdam. Politieagent Niels duikt in de wereld van de politie om te kijken wat het werk inhoudt. In de afgelopen 2 afleveringen zoomde Boeiend in op de selectieprocedure:

Opleiding

Een jaar lang werden acht nieuwe agenten gevolgd in het eerste jaar van hun opleiding aan de Politieacademie en hun werk in Rotterdam. 

Agenten in opleiding gevolgd in serie Dienders

Jeugd

In het EO-kinderprogramma 'Rachel valt binnen' dompelt presentator Rachel Rosier zich helemaal onder in de wereld van de politie. Van het droneteam tot de waterpolitie, van de cyberpolitie tot de laatste ontwikkelingen in de forensische opsporing en van politie te paard tot de hondensurveillance: alles komt aan bod. En Rachel loopt niet alleen mee, maar moet ook zelf in actie komen.

Rachel valt binnen geeft een unieke inkijk in het politiewerk