Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Werken in de Bedrijfsvoering

Van logistiek tot beheer en van HR tot financiële administratie. De bedrijfsvoering ondersteunt het operationele politiewerk 24 uur per dag. Achter de schermen zorgen gedreven medewerkers dat politiecollega’s op straat hun werk goed kunnen doen. Wil jij werken bij de grootste werkgever van Nederland en met jouw expertise bijdragen aan de veiligheid op straat? Maak er politiewerk van.

Voor blauw

De bedrijfsvoering ondersteunt het operationele politiewerk 24 uur per dag. Dit stelt hoge eisen aan de ICT-infrastructuur. Maar bijvoorbeeld ook op het gebied van informatiemanagement, HR, financiën, facilitaire zaken en communicatie zorgen gedreven medewerkers dat politiecollega’s op straat en in de opsporing hun werk goed kunnen doen en dragen zo bij aan een veiliger Nederland.

Vakmensen op de achtergrond

Sinds een paar jaar kunnen agenten via een app op hun diensttelefoon persoonsgegevens checken, digitale bekeuringen uitschrijven en aangiften opnemen. De data die wordt opgeslagen en verwerkt, mag natuurlijk voor niemand van buiten de politie zichtbaar en vindbaar zijn. Dus zorgen mobile security-specialisten voor de beveiliging. Die zijn dan zelf geen agent, ze zorgen wél dat hun collega’s op straat hun werk goed kunnen uitvoeren. Net als de cateringmedewerkers die ervoor zorgen dat een arrestatieteam na een inzet direct kan aanschuiven aan een maaltijd. En de beheerders die ervoor zorgdragen dat de voertuigen en wapens in orde zijn.

Vakmensen die op de achtergrond het politiewerk mogelijk maken. Dat zijn er véél. De schoonmakers, de cateraars, beveiligers, monteurs en huismeesters. De mensen die zorgen dat de logistiek loopt, dat de kopieermachines werken, dat iedereen zijn uitrusting heeft. Dat afspraken lekker lopen. Dat de juiste mensen worden aangenomen en getraind. Auditors, financieel specialisten, ICT’ers, docenten, beheerders, communicatiemedewerkers, inkopers. Iedereen bij elkaar zorgt ervoor dat de politie loopt als bedrijf en draagt zo bij aan een veiliger Nederland.

Het politiedienstencentrum

De bedrijfsvoering van de politie is landelijk georganiseerd in het Politiedienstencentrum. De ongeveer 10.000 medewerkers in de bedrijfsvoering werken vanuit Zwolle, Rotterdam en Eindhoven, of decentraal in een eenheid. Dankzij centralisatie en standaardisering kunnen de ruim 61.000 agenten en rechercheurs op straat gebruikmaken van gelijk georganiseerde diensten en middelen. Samen werken ze uiteindelijk voor één doel: een veiliger Nederland. Maak jij daar straks ook onderdeel van uit?

Maak er politiewerk van

Jij wilt met jouw kennis meer bijdragen aan de samenleving. Misschien heb je daarbij nog nooit aan de politie gedacht. Juist vakmensen als jij, zorgen er achter de schermen voor dat de politie haar werk kan doen. Wil jij werken bij de grootste werkgever van Nederland? In een spannende organisatie en dicht op het politiewerk? Bekijk dan de vacatures die open staan in de bedrijfsvoering, of maak een vacaturealert aan. Maak er politiewerk van.

Vacatures in de bedrijfsvoering

Functie Locatie(s) Vakgebied(en) Opleidingsniveau
senior spraaktechnoloog Locatie(s):Odijk Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO
solution architect regieteam infrastructuur meldkamers Locatie(s):Driebergen-Rijsenburg Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO
operationeel coördinerende procesmanager Locatie(s):Odijk Vakgebied(en):ICT, Management Opleidingsniveau:HBO
HRO-specialist Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):Advies en beleid Opleidingsniveau:HBO
bestuursadviseur - Afdeling Bestuursondersteuning Locatie(s):Almere Vakgebied(en):Advies en beleid Opleidingsniveau:HBO
communicatieadviseur Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):Communicatie Opleidingsniveau:HBO
systeemspecialist Interceptie Locatie(s):Driebergen-Rijsenburg Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO
adviseur bedrijfsvoering - Dienst Infra Locatie(s):Driebergen-Rijsenburg Vakgebied(en):Advies en beleid Opleidingsniveau:HBO
projectleider Arbo en Preventie Locatie(s):Zwolle Vakgebied(en):Advies en beleid, HRM Opleidingsniveau:HBO
expert selectiepsycholoog Locatie(s):Amsterdam, Apeldoorn Vakgebied(en):Advies en beleid, HRM Opleidingsniveau:HBO
bestuursadviseur HRM Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):Advies en beleid, HRM Opleidingsniveau:HBO
eenheidscontroller Locatie(s):Utrecht Vakgebied(en):Analyse & Onderzoek Opleidingsniveau:WO
categoriemanager Infra en Cloud Locatie(s):Odijk Vakgebied(en):Facility Opleidingsniveau:WO
DevOps-applicatiebeheerder Locatie(s):Zwolle Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO
recruiter Locatie(s):Haarlem Vakgebied(en):HRM Opleidingsniveau:MBO 4
recruiter Locatie(s):Amsterdam Vakgebied(en):HRM Opleidingsniveau:MBO 4
software architect Locatie(s):Odijk, Zwolle Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO
senior site reliability engineer Locatie(s):Nieuwegein Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO
senior Scrum Master Locatie(s):Odijk, Zwolle Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO
testanalist/ front-end app ontwikkelaar Verkeer Locatie(s):Odijk Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO
senior Dev Ops data engineer Locatie(s):Zwolle Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO