Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Werken in de Bedrijfsvoering

Van logistiek tot beheer en van HR tot financiële administratie. De bedrijfsvoering ondersteunt het operationele politiewerk 24 uur per dag. Achter de schermen zorgen gedreven medewerkers dat politiecollega’s op straat hun werk goed kunnen doen. Wil jij werken bij de grootste werkgever van Nederland en met jouw expertise bijdragen aan de veiligheid op straat? Maak er politiewerk van.

Voor blauw

De bedrijfsvoering ondersteunt het operationele politiewerk 24 uur per dag. Dit stelt hoge eisen aan de ICT-infrastructuur. Maar bijvoorbeeld ook op het gebied van informatiemanagement, HR, financiën, facilitaire zaken en communicatie zorgen gedreven medewerkers dat politiecollega’s op straat en in de opsporing hun werk goed kunnen doen en dragen zo bij aan een veiliger Nederland.

Vakmensen op de achtergrond

Sinds een paar jaar kunnen agenten via een app op hun diensttelefoon persoonsgegevens checken, digitale bekeuringen uitschrijven en aangiften opnemen. De data die wordt opgeslagen en verwerkt, mag natuurlijk voor niemand van buiten de politie zichtbaar en vindbaar zijn. Dus zorgen mobile security-specialisten voor de beveiliging. Die zijn dan zelf geen agent, ze zorgen wél dat hun collega’s op straat hun werk goed kunnen uitvoeren. Net als de cateringmedewerkers die ervoor zorgen dat een arrestatieteam na een inzet direct kan aanschuiven aan een maaltijd. En de beheerders die ervoor zorgdragen dat de voertuigen en wapens in orde zijn.

Vakmensen die op de achtergrond het politiewerk mogelijk maken. Dat zijn er véél. De schoonmakers, de cateraars, beveiligers, monteurs en huismeesters. De mensen die zorgen dat de logistiek loopt, dat de kopieermachines werken, dat iedereen zijn uitrusting heeft. Dat afspraken lekker lopen. Dat de juiste mensen worden aangenomen en getraind. Auditors, financieel specialisten, ICT’ers, docenten, beheerders, communicatiemedewerkers, inkopers. Iedereen bij elkaar zorgt ervoor dat de politie loopt als bedrijf en draagt zo bij aan een veiliger Nederland.

Het politiedienstencentrum

De bedrijfsvoering van de politie is landelijk georganiseerd in het Politiedienstencentrum. De ongeveer 10.000 medewerkers in de bedrijfsvoering werken vanuit Zwolle, Rotterdam en Eindhoven, of decentraal in een eenheid. Dankzij centralisatie en standaardisering kunnen de ruim 61.000 agenten en rechercheurs op straat gebruikmaken van gelijk georganiseerde diensten en middelen. Samen werken ze uiteindelijk voor één doel: een veiliger Nederland. Maak jij daar straks ook onderdeel van uit?

Maak er politiewerk van

Jij wilt met jouw kennis meer bijdragen aan de samenleving. Misschien heb je daarbij nog nooit aan de politie gedacht. Juist vakmensen als jij, zorgen er achter de schermen voor dat de politie haar werk kan doen. Wil jij werken bij de grootste werkgever van Nederland? In een spannende organisatie en dicht op het politiewerk? Bekijk dan de vacatures die open staan in de bedrijfsvoering of maak een vacaturealert aan. Maak er politiewerk van.

Inhuur van medewerkers

Naast onze reguliere vacatures zijn we regelmatig op zoek naar tijdelijke externe inhuur, zoals uitzendkrachten, gedetacheerden of zzp-ers.

Voor alle tijdelijke inhuur tot en met schaal 9 werken we samen met uitzendbureau Start People: Werken bij de politie - Start People.
Voor alle tijdelijke inhuur vanaf schaal 10 publiceren we onze inhuuropdrachten via het Dynamisch Aankoopsysteem (DAS). Ben je zelfstandige of detacheerder, dan kun je je via het DAS inschrijven om te reageren op openstaande opdrachten.

Vacatures in de bedrijfsvoering

Functie Locatie(s) Vakgebied(en) Opleidingsniveau
senior redacteur Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):Communicatie Opleidingsniveau:HBO
medior adviseur bestuursondersteuning Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):Advies en beleid Opleidingsniveau:HBO
senior communicatieadviseur Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):Advies en beleid, Communicatie Opleidingsniveau:HBO
woordvoerder/communicatieadviseur Locatie(s):Haarlem Vakgebied(en):Communicatie Opleidingsniveau:HBO
teamchef - Team Migratiecriminaliteit en Mensenhandel Locatie(s):Den Haag Vakgebied(en):Advies en beleid Opleidingsniveau:HBO
tester Locatie(s):Odijk Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO
dienstcontroller IV Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):Finance Opleidingsniveau:WO
productlijnmanager cloud big data Locatie(s):Nieuwegein Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO
solution architect Locatie(s):Driebergen Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO
regionaal coördinator Locatie(s):Apeldoorn Vakgebied(en):ICT, Management Opleidingsniveau:HBO
Linux specialist Interceptie Locatie(s):Driebergen-Rijsenburg Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO
productexpert HRM-applicaties Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):HRM Opleidingsniveau:HBO
applicatiebeheerder Oracle Locatie(s):Odijk Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO
domeinarchitect Locatie(s):Odijk Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO
senior applicatiearchitect PVR Locatie(s):Odijk Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:HBO
IT-auditor Locatie(s):Den Haag Vakgebied(en):Advies en beleid, ICT Opleidingsniveau:HBO
(senior) financial auditor Locatie(s):Den Haag Vakgebied(en):Advies en beleid, Finance Opleidingsniveau:HBO
bedrijfsarts Locatie(s):Landelijk Vakgebied(en):HRM Opleidingsniveau:WO