Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Werken in de Bedrijfsvoering

Van logistiek tot beheer en van HR tot financiële administratie. De bedrijfsvoering ondersteunt het operationele politiewerk 24 uur per dag. Achter de schermen zorgen gedreven medewerkers dat politiecollega’s op straat hun werk goed kunnen doen. Wil jij werken bij de grootste werkgever van Nederland en met jouw expertise bijdragen aan de veiligheid op straat? Maak er politiewerk van.

Voor blauw

De bedrijfsvoering ondersteunt het operationele politiewerk 24 uur per dag. Dit stelt hoge eisen aan de ICT-infrastructuur. Maar bijvoorbeeld ook op het gebied van informatiemanagement, HR, financiën, facilitaire zaken en communicatie zorgen gedreven medewerkers dat politiecollega’s op straat en in de opsporing hun werk goed kunnen doen en dragen zo bij aan een veiliger Nederland.

Vakmensen op de achtergrond

Sinds een paar jaar kunnen agenten via een app op hun diensttelefoon persoonsgegevens checken, digitale bekeuringen uitschrijven en aangiften opnemen. De data die wordt opgeslagen en verwerkt, mag natuurlijk voor niemand van buiten de politie zichtbaar en vindbaar zijn. Dus zorgen mobile security-specialisten voor de beveiliging. Die zijn dan zelf geen agent, ze zorgen wél dat hun collega’s op straat hun werk goed kunnen uitvoeren. Net als de cateringmedewerkers die ervoor zorgen dat een arrestatieteam na een inzet direct kan aanschuiven aan een maaltijd. En de beheerders die ervoor zorgdragen dat de voertuigen en wapens in orde zijn.

Vakmensen die op de achtergrond het politiewerk mogelijk maken. Dat zijn er véél. De schoonmakers, de cateraars, beveiligers, monteurs en huismeesters. De mensen die zorgen dat de logistiek loopt, dat de kopieermachines werken, dat iedereen zijn uitrusting heeft. Dat afspraken lekker lopen. Dat de juiste mensen worden aangenomen en getraind. Auditors, financieel specialisten, ICT’ers, docenten, beheerders, communicatiemedewerkers, inkopers. Iedereen bij elkaar zorgt ervoor dat de politie loopt als bedrijf en draagt zo bij aan een veiliger Nederland.

Het politiedienstencentrum

De bedrijfsvoering van de politie is landelijk georganiseerd in het Politiedienstencentrum. De ongeveer 10.000 medewerkers in de bedrijfsvoering werken vanuit Zwolle, Rotterdam en Eindhoven, of decentraal in een eenheid. Dankzij centralisatie en standaardisering kunnen de ruim 61.000 agenten en rechercheurs op straat gebruikmaken van gelijk georganiseerde diensten en middelen. Samen werken ze uiteindelijk voor één doel: een veiliger Nederland. Maak jij daar straks ook onderdeel van uit?

Maak er politiewerk van

Jij wilt met jouw kennis meer bijdragen aan de samenleving. Misschien heb je daarbij nog nooit aan de politie gedacht. Juist vakmensen als jij, zorgen er achter de schermen voor dat de politie haar werk kan doen. Wil jij werken bij de grootste werkgever van Nederland? In een spannende organisatie en dicht op het politiewerk? Bekijk dan de vacatures die open staan in de bedrijfsvoering of maak een vacaturealert aan. Maak er politiewerk van.

Inhuur van medewerkers

Naast onze reguliere vacatures zijn we regelmatig op zoek naar tijdelijke externe inhuur, zoals uitzendkrachten, gedetacheerden of zzp-ers.

Voor alle tijdelijke inhuur tot en met schaal 9 werken we samen met uitzendbureau Start People: Werken bij de politie - Start People.
Voor alle tijdelijke inhuur vanaf schaal 10 publiceren we onze inhuuropdrachten via het Dynamisch Aankoopsysteem (DAS). Ben je zelfstandige of detacheerder, dan kun je je via het DAS inschrijven om te reageren op openstaande opdrachten.

Vacatures in de bedrijfsvoering

Functie Locatie(s) Vakgebied(en) Opleidingsniveau
functioneel beheerder Bedrijfsvoering Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):Bedrijfsvoering, ICT Opleidingsniveau:MBO 4
casemanager beroepsrisico Locatie(s):Amsterdam, Den Bosch Vakgebied(en):HRM Opleidingsniveau:HBO
hoofd control IV Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):Finance Opleidingsniveau:WO
senior projectleider bedrijfsvoering Locatie(s):Odijk of Rotterdam Vakgebied(en):Bedrijfsvoering, ICT Opleidingsniveau:HBO
coördinator bedrijfsalarmcentrale politie Locatie(s):Driebergen Vakgebied(en):Facility Opleidingsniveau:HBO
strategisch inkoper Locatie(s):Utrecht en omgeving Vakgebied(en):Advies en beleid, Facility Opleidingsniveau:HBO
adviseur examinering Locatie(s):Apeldoorn, Ossendrecht Vakgebied(en):Advies en beleid, Onderwijs Opleidingsniveau:HBO
senior beleidsadviseur documentaire informatievoorziening Locatie(s):Den Haag Vakgebied(en):Advies en beleid, Facility Opleidingsniveau:HBO
digital marketing specialist opsporingscommunicatie Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):Communicatie Opleidingsniveau:HBO
tactisch inkoper ICT Locatie(s):Utrecht en omgeving Vakgebied(en):Advies en beleid, Facility Opleidingsniveau:HBO
Bedrijfsvoering Specialist Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):Bedrijfsvoering, ICT Opleidingsniveau:HBO
business intelligenceontwikkelaar Locatie(s):Apeldoorn Vakgebied(en):Advies en beleid Opleidingsniveau:HBO
senior adviseur bestuursondersteuning Locatie(s):Odijk en Rotterdam Vakgebied(en):Bedrijfsvoering, ICT Opleidingsniveau:HBO
adviseur capaciteitsmanagement Locatie(s):Enschede Vakgebied(en):HRM Opleidingsniveau:HBO
functioneel beheerder Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):ICT Opleidingsniveau:MBO 4
adviseur regioburgemeester Locatie(s):Den Bosch Vakgebied(en):Advies en beleid Opleidingsniveau:HBO
businessanalist onderwijsinformatie Locatie(s):Apeldoorn Vakgebied(en):Advies en beleid, Onderwijs, Analyse & Onderzoek Opleidingsniveau:HBO
senior communicatieadviseur Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):Communicatie, HRM Opleidingsniveau:HBO
medior communicatieadviseur Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):Communicatie, HRM Opleidingsniveau:HBO
senior controller subsidies Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):Bedrijfsvoering, Financiën Opleidingsniveau:HBO
senior analytisch consultant organisatie en personeel Locatie(s):Den Haag Vakgebied(en):HRM Opleidingsniveau:HBO
tactisch inkoper Locatie(s):Rotterdam Vakgebied(en):Facility Opleidingsniveau:HBO
adviseur portfolio Locatie(s):'s-Gravenhage Vakgebied(en):Advies en beleid Opleidingsniveau:HBO
jurist Locatie(s):Zeist Vakgebied(en):Advies en beleid, Bedrijfsvoering, Juridisch Opleidingsniveau:HBO