Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Facility bij de politie

Met ruim 65.000 collega’s, 18.000 voertuigen en 800 panden is de politie een enorme organisatie. Hackaanvallen tegenhouden, speurwerk verrichten en verdachten arresteren; al het werk dat we verzetten valt of staat met onze facilitaire collega’s. Zijn de dienstauto’s bijvoorbeeld toe aan reparatie na een heftige achtervolging? Zijn de celdeuren nog bestand tegen verdachten die hun geduld verliezen? En hoe slaan we veilig bodycambeelden op? Deze belangrijke taken vallen onder de verantwoordelijkheid van de Afdeling Facility Management.

Schakelen, onderhouden en repareren als facilitair medewerker

Achter de schermen zorgt Facility als een onmisbare kracht dat alle operaties soepel verlopen. Sabrina, pandverantwoordelijke bij Facility, zet zich hier iedere dag voor in: “Wij zorgen ervoor dat politiemensen hun werk kunnen doen zonder dat ze tegen obstakels aanlopen. De ene keer gaat ergens het brandalarm af en dan is er weer een plaatselijke lekkage. Dat snelle schakelen, dat maakt het leuk! Ik ben een klusser van nature en hier mag ik ook zelf dingen uitvoeren. Dat vind ik echt heerlijk.” Facility zorgt voor onderhoud en reparaties, de opslag van veilige informatie en beheren kleine en grote vastgoedprojecten. Denk daarbij aan onderhoud en verbouwingen, maar ook aan alle aspecten van vastgoed binnen de politie. Wat kun je verwachten? Sabrina: "Elke dag gebeurt er wel iets onverwachts, van een niet-sluitende celdeur tot een lekkage. Het leukste vind ik om zelf met mijn boor op pad te gaan en te kijken of ik het kan oplossen."

Rust de politie uit voor succes

Voer- en vaartuigen zijn van cruciaal belang voor elke operatie, of het nu gaat om achtervolgingen op de weg of reddingsmissies op zee. Facility zorgt ervoor dat deze voertuigen altijd in topconditie zijn, klaar om te dienen. Ook uitrusting en bescherming zijn essentieel voor agenten om veilig en effectief te kunnen werken. Facility Management beheert alles, van kleding tot wapens, en biedt carrièremogelijkheden voor logistieke experts, servicemedewerkers en materiedeskundigen. In deze tak van sport maak je deel uit van een team dat de politie uitrust voor succes.

Politiewerkplekken in topconditie

Dankzij Facility is elke werkplek binnen de politie in topconditie. De facilitaire medewerkers bevoorraden dienstauto's, regelen verhuizingen en bieden ondersteuning bij calamiteiten. Daarnaast zorgen zij voor het onderhoud en de opslag van digitale informatie, zoals bij de Afdeling Documentaire Informatie Voorziening. Hieronder valt het bewaren van bodycambeelden, maar ook getuigenissen in belangrijke rechtszaken of de rapportages van geweld tegen agenten. "We zorgen ervoor dat informatie op de juiste manier wordt opgeslagen en voldoet aan de wettelijke bewaartermijnen." legt Sonja, teamchef bij deze afdeling, uit. “Wat hier geweldig aan is, is dat je met zo veel verschillende mensen samenwerkt. Van je collega’s van de geheime dienst tot de politiemensen die werken aan cold cases. Dit houdt het werk speels en maakt iedere dag uniek.”

Aan de slag bij Facility

Binnen de facilitaire teams werken mensen met diverse achtergronden, variërend van monteurs tot innovatiedeskundigen, van accountmanagers tot beleidsmedewerkers, en van pandverantwoordelijken tot schietkamerbeheerders. Zoals Sabrina zegt: "Van de straattegels tot het dak en alles er tussenin; je kunt bij facility terecht!" Klaar om je talent in te zetten voor een betere en veiligere samenleving? Word deel van het facilityteam bij de politie.  

Maak er politiewerk van

Binnen Facility bij de politie kun je rekenen op talloze carrièremogelijkheden. Ben jij sociaal ingesteld en werk je graag met mensen samen in een team? Weet jij alles over het veilig opslaan van informatie, of wil je juist nieuwe kennis opdoen over het beheren van panden? Van mbo tot hbo en wo: voor iedere achtergrond is er een onmisbare functie als facilitair medewerker. Oriënteer je breed via onze keuzehulp of stel je vraag aan chatbot Job.

Ook doorgroeimogelijkheden zijn er genoeg. Dat kan teamchef Sonja beamen: “Ik begon na mijn school bij de politie als archivist in de mediatheek. Nu, bijna 30 jaar later, ben ik teamleider bij de Afdeling Documentaire Informatie Voorziening. De politie is een kleine samenleving op zich en heeft daarom zoveel doorgroeimogelijkheden.” Alvast zelf een blik werpen op de mogelijkheden? Bekijk hieronder alle openstaande vacatures bij facility: