Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Traineeships bij de politie

Tijdens een traineeship bij de politie leer je in twee jaar tijd alles over werken binnen de IT-afdeling van de politie. We sluiten aan op je huidige kennis en bieden ontwikkeling op drie gebieden; persoonlijke ontwikkeling, vakinhoudelijke ontwikkeling en kennis maken met de brede politieorganisatie. We bieden traineeships aan op verschillende afdelingen en locaties, maar het is ook mogelijk om vanuit huis te werken. Met meteen een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat ga je doen?

Steek jij je mening niet onder stoelen of banken en wil je werken met de nieuwste technieken en je skills verder uitbreiden? Ben je benieuwd naar de unieke mogelijkheden bij de politie? Met een traineeship maak je een vliegende start met je ICT-carrière. Tijdens het traineeship ligt de focus op je persoonlijke ontwikkeling doormiddel van talent-analyses en soft skill trainingen.

"Ik denk dat IT-werk zelf niet perse spannend is, maar bij de politie is het wel een stuk gaver vind ik." (Matthijs)


In een informele werksfeer ervaar je wat intensief samenwerken is en je maakt kennis met alle aspecten van de ICT-dienstverlening. Zo leer je collega’s op alle afdelingen kennen en draag je bij aan de veiligheid van Nederland.

"Je hebt de luxe dat je overal mag kijken en dat de politie betaalt voor certificaten die je mag halen. Deze zijn ook gigantisch nuttig en van waarde voor andere functies buiten de politie." (Stef)


Lees alles over de ervaringen van Matthijs en Stef

Wat verdient een trainee?

Vanaf de eerste dag ben je in dienst bij de politie. Dus je ontvangt direct salaris. Hoeveel? Dat is afhankelijk van het traineeship dat je volgt, want aan elk traineeship zijn andere toelatingseisen verbonden en daar is een salarisschaal aan gekoppeld. Dat is in schaal 7 Bbp maximaal € 2.420,- in schaal 8 Bbp maximaal € 2.889,- of in schaal 9 maximaal € 3.055,-.

Verder bieden wij:

  • Een tweejarig contract voor bepaalde tijd, met zicht op een vast dienstverband;
  • Een bruto maandsalaris op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

Interesse

Er zijn regelmatig vacatures voor verschillende traineeships. Zoals bijvoorbeeld DevOps, Engineering, Cybersecurity en het Digital Talent Team. Kijk hieronder welk traineeship en welke regio bij jouw voorkeuren past en solliciteer.

Actuele traineeships

Op maandag 19 februari 2024 start de inschrijving voor nieuwe IT-traineeships.