Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Na de hbo-bacheloropleiding tot politieleider

Met je bachelordiploma politieleider op zak start je in een van de basisteams binnen jouw werkregio. Het politiewerk met onvoorspelbare situaties leer je het beste door veel te doen en te ervaren.

Aan het werk als politieleider

Als politieleider weet je waar de medewerkers in het team druk mee zijn. Je ondersteunt, faciliteert en begeleidt hen in het werk en in de goede balans werk-privé. Ook ben je alert op wat de medewerkers meemaken en heb je oog voor hun persoonlijke ontwikkeling.

In de eerste jaren zit je dicht op het uitvoerende werk. Je bent een operationeel leidinggevende en coördineert allerlei zaken. De coördinatie gaat samen met de personele zorg voor medewerkers. Van politieagent en wijkagent tot rechercheur. Dit is afhankelijk van waar je komt te werken.

We begeleiden je via een management development-traject (MD) naar een leidinggevende-functie. Dit traject duurt ongeveer drie jaar. In deze leidinggevende-functie word je ook verantwoordelijk voor het maken van teamplannen voor het team. In deze teamplannen staan de noodzakelijke prioriteiten in het politiewerk van het team, afgestemd met het Openbaar Bestuur, het Openbaar Ministerie en andere partners.

Verder groeien

Na deze bachelor ben je ‘executief politiemedewerker’. We stellen je aan in schaal 8. Na een MD-traject groei je - bij voldoende functioneren - door naar schaalniveau 9. In die periode in schaal 8 ben je operationeel breed inzetbaar en bouw je werkervaring op, ook ten behoeve van de voorbereiding op die volgende stap. 

Salaris

Na het behalen van de opleiding is je salaris minimaal € 3.124,- (peildatum 1 januari 2024). Dit is een indicatie. Je kunt hier geen rechten aan ontlenen. 

Daarnaast biedt de politie uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk daarbij aan: 

  • toeslagen op het salaris voor nacht- en weekenddiensten of bereikbaarheidsdienst;
  • mogelijkheden om parttime te werken na de opleiding;
  • vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%);
  • deelname aan het pensioenfonds ABP;
  • een reiskostenregeling;
  • betaald ouderschapsverlof.