???politieacademie.header.title??? ???politieacademie.header.subtitle???

Opleiding tot persoonsbeveiliger

Als persoonsbeveiliger ben je in de basis agent. Om een goede persoonsbeveiliger te zijn, moet je het reguliere politiewerk kennen en kunnen. Ook vindt de politie het belangrijk dat je perspectief hebt binnen onze organisatie na je carrière als persoonsbeveiliger. Daarom volg je een gecombineerd opleidingstraject tot agent (mbo 4-niveau) en tot persoonsbeveiliger. De opleiding duurt ongeveer 2,5 jaar.

Basis politieopleiding

Je wordt samen met 23 andere studenten allround opgeleid op onze opleidingslocatie in Leusden (locatie onder voorbehoud).

De politieopleiding is een praktijkgerichte opleiding. Vanaf het begin van de opleiding ben je verbonden aan een van de 10 politieregio’s. Tijdens de praktijkperiodes ga je aan de slag in een basisteam in je eigen woonomgeving. Zo kun je het politievak in de praktijk ervaren en leren.

Houd rekening met 36/39 uur werk of studie-uren, verdeeld over 5 dagen. In de praktijkperioden word je voor diensten ingeroosterd. Dit kunnen ook al avond-, weekend- en nachtdiensten zijn.

Op deze pagina lees je meer over de politieopleiding. Let op: alleen de pagina ‘inhoud studie’ is van toepassing voor dit traject.

Rijopleiding

Persoonsbeveiligers moeten uitstekende chauffeurs zijn. Daarom volg je een uitgebreide rijopleiding van 5 weken. Je leert comfortabel en met hoge snelheid iemand te vervoeren. Je oefent met verschillende chauffeursrollen, het rijden met gepantserde voertuigen en hoe je onder extreme omstandigheden de controle houdt.

Opleiding persoonsbeveiliger

Schieten, proceduretraining en aanhoudings- en verdedigingstechnieken vormen de uitgangspunten van de 14-weekse opleiding tot persoonsbeveiliger. Groepsdynamica en sporten lopen hier als een rode draad doorheen. Verder zijn er diverse praktijkoefeningen voor optredens in de publieke ruimte.

Maandag tot en met donderdag ben je intern op onze opleidingslocatie in Ossendrecht, je maakt dan lange dagen. Op vrijdag ben je vrij.

Diploma

Na het behalen van de opleiding ben je in het bezit van een politieopleiding op mbo 4-niveau én een diploma Persoonsbeveiliger. Je ontvangt je speld en gaat onder begeleiding van mentoren aan de slag bij de DKDB.

Parttime studeren is niet mogelijk, na de opleiding parttime werken wel (minimaal 27 uur).