Kom bij de politie Maak er politiewerk van

5 Onmisbare eigenschappen voor intelligence-werk bij de politie

1. Nieuwsgierigheid

‘Waarom?’ Die vraag heb jij sinds je jonge jaren nooit meer losgelaten. Je wilt altijd precies weten hoe het zit. Welke banden had het slachtoffer in deze zaak met wie? Waarom is hij ‘s nachts van huis vertrokken? En wie is die vrouw op de camerabeelden?

2. Creativiteit

Out of the box is your middle name. Als iedereen denkt dat het probleem van alle kanten bekeken is, kom jij met een nieuwe invalshoek op de proppen.

3. Een kritische houding

De tegenvraag stellen: jij durft het. Waarom heeft deze verdachte het níet gedaan? Waarom zou het ook wel eens een ongeval kunnen zijn, in plaats van een moord? Iemand moet advocaat van de duivel zijn, en jij speelt die rol met verve.

4. Heldere taal

Als jij door jouw onderzoek van mening bent dat het rechercheteam ook eens persoon B moet verhoren in plaats van steeds maar persoon A, dan zul je je collega’s met goed onderbouwde argumenten moeten overtuigen.

5. Gestructureerd zijn

Camerabeelden, telefoongesprekken, meldingen uit politiedatabases, verhoren, zendmast-gegevens: geef jou een ongelofelijke berg data, en jij maakt er chocola van. Order!
Herken je jezelf in deze eigenschappen? Check dan de Intelligence-vacatures bij de politie: