Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Na de politieopleiding

Na de lesperiodes op de Politieacademie en het lerend werken in de praktijk ben je in het bezit van een erkend politiediploma op mbo 4-niveau. Je bent ook startklaar voor het brede en veelzijdige politiewerk. Je krijgt een baan als politieagent in een wijk- of districtsteam.

Aan het werk

De eerste jaren als agent werk je volop in de handhaving en noodhulp. Want politiewerk leer je het beste door te doen en te ervaren. Voelsprieten ontwikkel je geleidelijk. Zo leer je in de praktijk om naar eigen inzicht zelfstandig te handelen. Krijg je routine in je werk en kun je op cruciale momenten de juiste beslissing nemen. Je werkt, samen met collega’s, elke dienst aan de veiligheid in de wijk en het terugdringen van criminaliteit.
Tijdens de opleiding krijg je de gelegenheid om in je eigen tempo het politiediploma allround politiemedewerker te behalen. Als je werk goed gaat, groei je na twee jaar door en krijg je de rang hoofdagent.

Verder groeien

Als politieman of -vrouw ontwikkel je je verder in het allround politiewerk. Afhankelijk van je ambitie en wat bij je past zijn er veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor inhoudelijke verdieping op een werkterrein als jeugd of milieu. Of misschien maak je de stap naar de recherche of een arrestatieteam. We kijken samen met jou naar de mogelijkheden voor je verdere loopbaan bij de politie.

Salaris

Na het afronden van de laatste lesperiode op de Politieacademie krijg je een vaste aanstelling als medewerker in de basispolitiezorg. Dit is een functie in schaal 6 met bijhorend salaris van minimaal € 2.744,- en maximaal € 3.312,- (peildatum juli 2024). Na twee succesvolle praktijkjaren groei je naar schaal 7.

Ook kent de politie een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan:

  • toeslagen op het salaris voor nacht- en weekenddienst of bereikbaarheidsdienst
  • mogelijkheid om parttime te werken na de opleiding
  • vakantiegeld 8% en eindejaarsuitkering 8,33%
  • deelname pensioenfonds ABP
  • reiskostenregeling
  • betaald ouderschapsverlof