Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Hoe ziet de selectieprocedure politie eruit? | Kombijdepolitie

Politiewerk vraagt veel van je. Daarom toetsen we of je de basis hebt om te beginnen aan een politieopleiding.

Inhoud en verloop proces

Heb je de informatie over de selectieprocedure al bekeken? Dit geeft je inzicht in de inhoud en opbouw van de procedure. Op dit moment vindt de selectie zo veel mogelijk online plaats vanwege corona.

Wil je alvast meer lezen over je fysieke check-up als onderdeel van de selectie, bekijk dan de pagina over medische keuring. Meer informatie over de screening vind je hier.

Wil je zelf alvast gevoel krijgen of je aan bepaalde eisen voldoet, ga dan naar mijn.kombijdepolitie.nl en test jezelf.

Bijzonderheden tijdens de procedure

Vakantie

Heb jij een vakantie gepland staan of ben je om een andere reden de komende tijd even niet beschikbaar? Geef dat aan in de intake, we kijken dan samen of dit consequenties heeft voor jouw selectietraject.

Blessures

Heb je een blessure waardoor je op korte termijn de sporttest niet kunt doen? Dat horen we graag tijdens de intake. We bespreken dan met jou de opties voor het vervolg. 

Opzegtermijn oude baan

Ben je nu in dienst van een andere werkgever, dan is het goed om te weten wat je opzegtermijn is. Wij horen dit ook graag van jou, zodat we kunnen beoordelen of het gewenste startmoment voor de opleiding ook echt haalbaar is. We raden je aan je oude werk pas op te zeggen nadat je bij de politie bent aangenomen (na een positieve screening).

Voorbereiden selectieonderdelen

Voor ieder selectieonderdeel krijg je een e-mail met instructies en link naar een voorbereidingspagina. Het is raadzaam die informatie goed te lezen en de video’s te bekijken, zodat je weet wat je kunt verwachten.