Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Wat betekent het om politieagent te zijn?

Wat is jouw beeld van het politievak en de functie? Het politiewerk is spannend, afwisselend en geeft veel voldoening. Niet iedereen staat er even goed bij stil, maar er zijn ook minder leuke kanten.

Politiewerk is meer handhaven dan hulpverlenen

Handhaven of hulpverlenen: wat trekt jou meer aan? Het politiewerk bestaat meer uit handhaven dan uit hulpverlenen. Mensen helpen hoort erbij, maar boetes schrijven ook. Of bijvoorbeeld mensen verwijderen uit een situatie waar zij niet weg willen, zoals bij huiselijk geweld of in een kroeg.

Politiewerk is onvoorspelbaar

Dat kan heel leuk zijn, maar er zullen ook momenten komen dat die onvoorspelbaarheid niet zo goed uitkomt. Bijvoorbeeld als je dienst uitloopt en je een feestje of andere privé afspraak mist. Als er een melding komt terwijl je net je opgewarmde pizza wilt opeten. Of als je net die administratie wilt gaan wegwerken waar je al steeds niet aan toe kwam. Die administratie beslaat overigens 60% van het politiewerk, wist je dat?

Politiewerk is spannend

Dat maakt het werk voor veel mensen aantrekkelijk. Maar helaas krijg je als agent ook te maken met agressie, mondeling en fysiek, of zelfs bedreigingen. En emotioneel pittige situaties zoals zelfdoding, ernstige verwaarlozing, ongelukken met kleine kinderen en dergelijke. Daar moet je wel tegen kunnen.

Wil je nog meer weten over het werken als agent? Bekijk dan de video's op deze pagina. In de intake zullen we verder ingaan op jouw beeld van het politiewerk. Heb je zelf vragen? Stel ze dan ook in de intake, zodat jij goed weet waar je voor kiest.