Wat doet een software engineer bij de politie?
Samen met je DevOps collega's creëer je waardevolle software voor de recherche, agenten op straat of de bedrijfsvoering. Software die de politie nodig heeft om haar taak uit te voeren. Veel ICT-teams bij de politie zijn multidisciplinaire DevOps-teams, bestaande uit product owners, UX designers, solution architects, testers, developers en software engineers. Ze werken in sprints van 2 weken, waarin jij je als software engineer bezighoudt met zowel de ontwikkeling als het beheer van software. Een aantal voorbeelden:
- Je ontwikkelt software om forensische sporen met elkaar te vergelijken.
- Je gaat aan de slag met de nieuwste technieken om irisscans van verdachten te maken en te delen met het OM.
- Je ontfermt je over het API-managementplatform om alle API's efficiënt en veilig te ontsluiten.
‘Er is bij ons veel ruimte voor wat je zelf wilt. Als je je binnen je functie van software engineer wil specialiseren in front-end, back-end of testautomatisering, dan kan dat. Wil je de effectiviteit van de CI-CD pipelines vergroten? Wil je je applicatie ombouwen naar microservices zodat hij beter op de cloud landt? Alles is mogelijk.'
- Boas, teamleider software-ontwikkeling
Actuele software engineer vacatures
De politie heeft de software hard nodig om haar werk te kunnen doen. Dit zorgt ervoor dat software engineers ook een belangrijke rol spelen binnen de politie. Wil jij deel uitmaken van dit essentiële onderdeel? Bekijk dan nu de vacatures.
Bij welke afdeling werken software engineers?
Softwareontwikkeling binnen de politie vindt plaats in wat we het Productiehuis noemen. Dat bestaat uit zo’n 120 DevOps-teams van 8 tot 10 collega’s die samen applicaties (door)ontwikkelen en beheren. Het Productiehuis valt onder de Dienst ICT van het Politiedienstencentrum, dat is verspreid over een aantal plekken in Nederland.
Er werken ook software engineers bij de landelijke en de regionale eenheden. Daar houd je je meer bezig met maatwerk. Je ontwikkelt innovatieve software voor lopende opsporingsonderzoeken.
‘We hebben een applicatie die het arrestatieteam ondersteunt. Daar hebben we onlangs een functionaliteit aan toegevoegd waarmee het team een sluipschutter betere locatiegegevens kan doorgeven. Dat soort applicaties bouw je niet bij een verzekeraar of een pensioenfonds.’
- Boas, Teamleider software-ontwikkeling