Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Werken als objectbeveiliger bij de politie

Met het huidige dreigingsniveau is het belangrijk dat er goed geobserveerd wordt en dat alles duidelijk administratief wordt vastgelegd. Als objectbeveiliger zorg jij ervoor dat alles goed in de gaten wordt gehouden en er niets wordt gemist!

Wat doet een objectbeveiliger?

Een objectbeveiliger bewaakt en beveiligt objecten via cameratoezicht, vanuit de bewakingscontainers of in een gepantserd voertuig. Je moet altijd scherp zijn, want je bewaakt en beveiligt diplomatieke en niet-diplomatieke objecten, zoals ambassades of ambtswoningen. Bij bijzonderheden maken objectbeveiligers een melding of schakelen ze collega’s uit de basisteams in. Als je objectbeveiliger wilt worden heb je een rijbewijs nodig.

bewakenenbeveiligen

Hoe word ik objectbeveiliger?

Je kunt solliciteren als je beschikt over een vmbo/mbo 2-diploma. Als je bij ons start, krijg je een opleiding aangeboden waarin je les krijgt over het stelsel Bewaken en Beveiligen. Die opleiding duurt 4 tot 6 weken.

Voor je kunt starten binnen Bewaken en Beveiligen vindt er - gezien de gevoeligheid van het werk - een betrouwbaarheidsonderzoek plaats om te checken of je geschikt bent om bij de politie te werken.

Ook is de functie van objectbeveiliger een mooi startpunt voor een langere carrière bij de politie. Je kunt doorgroeien naar veel andere functies binnen de beveiliging, zoals beveiligingsmedewerker.

Wat verdient een objectbeveiliger?

Leren en werken tegelijk betekent dat je vanaf dag één voor de politie werkt. Logisch dus dat we je betalen voor de inzet. Je krijgt vanaf het moment dat je start met de interne opleiding meteen salaris. Hoeveel? Dat hangt af van jouw inkomen over de afgelopen twee jaar (aaneengesloten en gemiddeld ten minste 28 uur per week). Als objectbeveiliger stroom je in schaal 5 in, met een salaris van minimaal €2.253,- en maximaal €3.401,- per maand.

Verder:

  • ontvang je reiskosten naar de praktijkplek en de opleidingslocatie.
  • betaal je geen lesgeld.
  • verzorgen wij je studiemateriaal en uniform.

Vacatures objectbeveiliger

Op dit moment zijn er geen vacatures voor objectbeveiliger beschikbaar. Bekijk andere beveiligingsvacatures of maak een vacaturealert aan op Mijn Kombijdepolitie.