Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Werken als centralist bij de politie

Zie je iets opvallends bij het huis waar jij toezicht op houdt? Gedraagt iemand zich verdacht in de buurt van een ambassade? Dan kom jij in actie!

Wat doet een beeldcentralist?

Beeldcentralisten zijn continu aan het observeren en signaleren. Je moet altijd scherp zijn, want je bewaakt en beveiligt diplomatieke en niet-diplomatieke objecten, zoals ambassades of ambtswoningen. Dit doe je door het bekijken van live-camerabeelden. Je voert de werkzaamheden uit vanuit de monitorcentrale in Den Haag.

Hoe word ik beeldcentralist?

Je kunt solliciteren als je beschikt over een vmbo/mbo 2-diploma. Als je bij ons start, krijg je een opleiding aangeboden waarin je les krijgt over het stelsel Bewaken en Beveiligen. Die opleiding duurt 4 tot 6 weken.

Voor je kunt starten binnen Bewaken en Beveiligen vindt er - gezien de gevoeligheid van het werk - een betrouwbaarheidsonderzoek plaats om te checken of je geschikt bent om bij de politie te werken.

Ook is de functie van beeldcentralist een mooi startpunt voor een langere carrière bij de politie. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien naar veel andere functies binnen Bewaken en Beveiligen, zoals objectbeveiliger.

Wat verdient een beeldcentralist?

Leren en werken tegelijk betekent dat je vanaf dag één voor de politie werkt. Logisch dus dat we je betalen voor de inzet. Je krijgt vanaf het moment dat je start met de interne opleiding meteen salaris. Hoeveel? Dat hangt af van jouw inkomen over de afgelopen twee jaar (aaneengesloten en gemiddeld ten minste 28 uur per week). Als beeldcentralist stroom je in schaal 4 in, met een salaris van minimaal  € 2.001,- en maximaal € 3.155,- per maand.

Verder:

  • ontvang je reiskosten naar de praktijkplek en de opleidingslocatie.
  • betaal je geen lesgeld.
  • verzorgen wij je studiemateriaal en uniform.

Vacatures beeldcentralist

Op dit moment zijn er geen vacatures voor beeldcentralist beschikbaar. Bekijk andere beveiligingsvacatures of maak een vacaturealert aan op Mijn Kombijdepolitie.