Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Werken als arrestantenbeveiliger

Het cellencomplex is het werkterrein van de arrestantenbeveiliger. Daar ben je verantwoordelijk voor de intake en verzorging van ingesloten personen.

Wat doet een arrestantenbeveiliger?

Onze arrestantenbeveiligers controleren in het cellencomplex de identiteit van de arrestant, fouilleren hen en beheren afgenomen goederen. Het werk is veelzijdig, want arrestantenbeveiligers regelen ook het contact met de familie, advocaat en instanties van de arrestant. Zijn er bij een evenement meerdere personen aangehouden? Dan brengt de arrestantenbeveiliger de gearresteerden naar het bureau. Als er een zitting is, stemt de arrestantenbeveiliger met de rechter af wat er tijdens die zitting kan worden verwacht.

"Tijdens de coronacrisis was ik vooral aan het handhaven op de coronaregels, daar was ik wel op uitgekeken. Toen zag ik de functie van arrestantenbeveiliger bij de politie en heb ik meteen gesolliciteerd."

Stephanie Macknack, arrestantenbeveiliger in Amsterdam. Lees haar hele verhaal hier.

Hoe word ik arrestantenbeveiliger?

Je kunt solliciteren als je beschikt over een mbo 2-diploma. Als je bij ons start, krijg je een interne opleiding aangeboden. De opleiding bestaat uit een BOA- en RTGB-opleiding en duurt ongeveer acht weken. Daarnaast volg je arrestantentaken-specifieke trainingen over hoe je om moet gaan met het toedienen van medicatie bij arrestanten, het omgaan met verwarde personen en arrestantenverzorging in de brede zin.

Voor je kunt starten binnen Bewaken en Beveiligen vindt er - gezien de gevoeligheid van het werk - een veiligheidsonderzoek plaats om te checken of je geschikt bent om bij de politie te werken.

Ook is de functie van arrestantenbeveiliger een mooi startpunt voor een langere carrière bij de politie. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien naar medewerker beveiliging, generalist beveiliging, senior beveiliging of operationeel expert beveiliging.

Wat verdient een arrestantenbeveiliger?

Leren en werken tegelijk betekent dat je vanaf dag één voor de politie werkt. Logisch dus dat we je betalen voor de inzet. Je krijgt vanaf het moment dat je start met de opleiding meteen salaris. Hoeveel? Dat hangt af van jouw inkomen over de afgelopen twee jaar (aaneengesloten en gemiddeld ten minste 28 uur per week). Als arrestantenbeveiliger stroom je in schaal 5 in, met een salaris van minimaal  € 2.209,- en maximaal € 3.334,- per maand.

Verder:

  • ontvang je reiskosten naar de praktijkplek en de opleidingslocatie.
  • betaal je geen lesgeld.
  • verzorgen wij je studiemateriaal en uniform.