Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Wat we van je vragen

Deze vier kernwaarden: integer, betrouwbaar, moedig & verbindend. Die heb je nodig als je bij de politie wilt werken. Ook is het belangrijk dat je altijd open en eerlijk bent – zowel op het werk als thuis.

Je legt een eed af

Onafhankelijk en rechtvaardig optreden, zonder eigenbelang of vooroordelen. Je afspraken nakomen. Een respectvolle houding naar iedereen. Gewetensvol omgaan met gevoelige informatie. Dat en meer beloof je in een eed of ambtsbelofte als je bij de politie komt werken. Dat zijn de waarden waar je voor staat.

Screening

De samenleving en de politie moeten volledig op jouw integriteit kunnen vertrouwen. Daarom screenen we je als je bij de politie in dienst komt. Afhankelijk van je functie varieert dit onderzoek van een persoonlijk gesprek, het controleren van je eventuele voorgeschiedenis met politie en justitie, tot gesprekken met mensen om je heen. 

Verantwoordelijkheid nemen

De politie is de grootste werkgever van Nederland. Iedereen in Nederland kent ons. Dat maakt ook dat ons werk onder een vergrootglas ligt. Het is belangrijk dat je je bewust bent van je voorbeeldfunctie: politiemedewerker ben je 24/7. Op feestjes, de sportschool, thuis. Dus ook als je niet in dienst bent. 

Als scheidsrechter en politieagent ben je een autoriteit. Je hebt een voorbeeldfunctie. Daar moet je je altijd van bewust zijn. Danny Makkelie, professioneel scheidsrechter en wijkagent

Maak er politiewerk van 

Sta jij er, als het erop aankomt? Ben jij iemand die écht een rol van betekenis wil spelen? Vanuit een baan met gezag, zeker als je op straat werkt? Als je staat te popelen om jouw sociale, technische, hulpvaardige of financiële talent met ons te delen, bekijk dan alle mogelijkheden.

Lees hieronder hoe Pembe, Lynn en Dion ervaren wat het politiewerk van hen vraagt.