Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Waar we voor staan

Wij zijn de mannen en vrouwen die naar voren stappen als het riskant wordt. De ogen en oren in de Nederlandse wijken en buurten. Levens redden. Codes ontcijferen. Sporen traceren. Mensen ‘lezen’. We bieden een helpende hand en grijpen in als het nodig is. Zijn waakzaam én dienstbaar.

Voor jouw veiligheid

Als je bij de politie werkt, werk je mee aan een veilig Nederland. Een uitdaging, want Nederland verandert voortdurend. Bij de politie leer je daarom vooruit te kijken. Je krijgt een antenne voor wat er speelt in de wijk, op het web en in de wereld. We zijn mensenkenners. Schakelen snel tussen kalmeren en ingrijpen. We zetten de nieuwste technologische ontwikkelingen in om cybercrime te bestrijden. Weten de puzzel te leggen. En we werken intensief samen. Data-analisten met surveillanten, wijkagenten met buurtbewoners en vrijwilligers, en digitale rechercheurs met internationale veiligheidsteams.

‘Iedereen bestookt elkaar hier met frisse ideeën. In hoog tempo software ontwikkelen waar onze collega’s op straat mee geholpen zijn: dat is onze drijfveer.’  Peter, productlijnmanager IT

Politie voor iedereen

Met mensen van alle culturen, overtuigingen en bloedgroepen vormen we eén politie. Van theoretisch tot praktisch opgeleid, van jong tot oud, creatief tot precies, spontaan tot bedachtzaam. Van generalist tot specialist, blond, zwart, bruin tot rood, hetero of homo, cultureel zo divers als Nederland divers is. Zo herkennen we de straattaal van de jeugd op de hoek. Weten we wat er online speelt. Kennen we de worstelingen van minderheden. En snappen we de problemen en kansen in ons land en onze buurt.

Wij staan voor onze mensen

Waar anderen een stap terug doen, zetten politiemensen een stap naar voren. Je moet stevig in je schoenen staan. Wij helpen je met mensenkennis en vakkennis. Je leert rechten en plichten, van jezelf en van een ander. Je leert de nieuwste (technologische) middelen te gebruiken. En bieden de daarbij passende arbeidsvoorwaarden

Waar sta jij voor? Een steentje bijdragen aan een betere wereld? Ontdek de drive van Lars, Lisette en Felat.