Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Voor mijn collega’s: onder alle omstandigheden de beste uitrusting

Maryn werkt sinds anderhalf jaar als projectleider inkoop bij de politie. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en aanbesteding van de complete uitrusting van 65.000 politiecollega’s. ”Ik kom overal omdat ik materialen test en onderzoek waar de politiecollega´s aan het werk zijn.”

Deze baan is mij op het lijf geschreven

Ik werk veel op mijn laptop, maar ik loop dus ook rond met een tas vol stoffen die we testen. Hoe voelt dit, wat vind je ervan, wat is je eerste indruk? Zo rij ik het land door. We hebben sinds 2013 die stoere honkbalpet, die eigenlijk in de praktijk niet veel gedragen wordt. Daarvoor hadden we de platte pet. Voor het volgende hoofddeksel kijken we ook over de grens. Wat hebben de Duitsers, de Fransen? We hebben daar contact over met buitenlandse collega’s. Dat maakt het heel leuk.

Ik heb een achtergrond in internationale politiek en economie.. Na zeven jaar werken bij internationale organisaties wilde ik een baan dichter bij huis. De politie past mij heel goed, er is een groot gevoel van saamhorigheid.

Deze baan is mij op het lijf geschreven

Het uitrustingspakket is alles wat op en aan het lijf zit van collega’s. Van sokken tot hoofddeksels, de Walther P99, de wapenstok, alles wat ze bij zich hebben. We zijn nu materialen aan het testen en nieuwe eisen aan het opstellen voor aanbestedingen van de poloshirts en schoenen. Je wilt voor de komende jaren het beste product neerzetten. Vooral omdat het in de zomer steeds heter kan zijn. Als ik een collega bij 32 graden vol in de zon zie staan, dan wil ik eraan bijdragen dat dat zo comfortabel mogelijk kan.

Het motiveert mij om alles zo goed mogelijk te regelen

Laatst voer ik mee met een politieschipper om te kijken waar headsets aan moeten voldoen. Toen kwam er een prio1-melding binnen. Dat bleek een gezin te zijn dat met kano’s was omgeslagen. We waren als eerste ter plaatse, dus de schipper nam direct de coördinatie richting andere hulpdiensten op zich. Ik zag dat hij tegelijk met drie telefoons, z’n portofoon en de marifoon bezig was. Daar had ik enorme bewondering voor. Het heeft mij nog meer gemotiveerd om vanuit mijn kant alles zo goed mogelijk te regelen.

Collega’s moeten veilig en comfortabel hun werk kunnen doen

Ik doe dit echt voor de collega’s op straat, op het water en in specialistische diensten. Zodat zij veilig en comfortabel, ook onder zware omstandigheden, hun werk kunnen doen. Er honderd procent op kunnen vertrouwen dat hun uitrusting hen in gevaarlijke situaties niet in de steek zal laten. Daar wil ik voor zorgen.

Vacatures

Wil jij ook verantwoordelijk zijn voor zaken die je nergens anders inkoopt? Of heb je interesse in andere functies binnen de bedrijfsvoering van de politie? Zoals Communicatie, Onderwijs, IT, HRM? Bekijk de vacatures.