Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Voor het meisje dat nu durft te praten

Ineke is zedenrechercheur bij Politie Oost-Brabant. Ze komt in haar werk heftige misdrijven tegen. Het onderzoek doen naar de waarheid en het zo goed mogelijk helpen van slachtoffers geeft haar veel voldoening. “Ik ben elke dag blij dat ik voor slachtoffers het verschil kan maken.”

Je hebt veel ontwikkelmogelijkheden bij de politie

Ik heb op mijn vijfentwintigste de opleiding tot hoofdagent gevolgd. Vervolgens heb ik 12 jaar onder andere bij de recherche en in de noodhulp gewerkt: 112 meldingen, horeca- en evenementendiensten gedraaid, boeven vangen en veel bijzondere dingen mee mogen maken. Daarnaast had ik me gespecialiseerd in jeugd en zedenzaken. Twee jaar geleden ben ik als leidinggevende bij Zeden begonnen. Ik vind het gaaf dat ik de kans heb gekregen om mijzelf steeds verder te blijven ontwikkelen binnen de politie.

De vrouw kreeg vermoedelijk online opdrachten

Sommige zaken blijven je wel even bij. Collega’s kregen bijvoorbeeld de melding van een vader die via de babyfoon zag dat de oppas zijn baby’tje seksueel misbruikte. Ze kwamen erachter dat er kinderpornobeelden gemaakt waren, door de vrouwelijke oppas. Een mannelijke verdachte gaf de vrouw vermoedelijk online opdrachten.

Je hebt veel bewijs nodig

Je komt in een rollercoaster. Wie is die vrouw, wie is die man? Je gaat onderzoek doen naar al het mogelijke bewijs, zodat het later gebruikt kan worden in de rechtszaal. 
Want je hebt dan wel die beelden, maar je hebt meer bewijs nodig. Denk hierbij aan digitaal, forensisch- medisch- en tactisch bewijs. In deze zaak bleek het baby’tje niet het enige slachtoffer. We hebben onderzoek gedaan om andere slachtoffertjes te identificeren. Dan komt het moment dat je die ouders moet gaan vertellen wat hun kindje is overkomen. Dan weet je, dit gaat superveel teweeg brengen. 

Het misbruik stoppen geeft zoveel voldoening

Ik doe mijn werk 100% om slachtoffers zo goed mogelijk te helpen. Voor dat meisje dat durft te praten. Voor die ouders die antwoorden zoeken. Je kunt wat hen is overkomen niet weghalen, maar je kunt er wel voor iemand zijn en vanaf dat moment het verschil maken.

Wil jij samen met bevlogen collega’s als zedenrechercheur het verschil maken? Word dan eerst agent en specialiseer je daarna verder.