Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Voor ieders recht op demonstratie

Felat is in 2004 begonnen bij de politie als agent en is sinds 2017 agent te paard. Hij volgde een opleiding van 9 maanden en daarna nog 3 weken opleiding voor de Mobiele Eenheid. Daar leer je grootschalig optreden bij bijvoorbeeld evenementen, demonstraties en voetbalwedstrijden. “Met twee paarden kun je soms bereiken wat met honderd man niet lukt.”

De kracht van paarden blijft me fascineren

Veel incidenten zijn al opgelost als je simpelweg met paarden aankomt. Het zijn enorme dieren die veel kracht uitstralen, dat maakt indruk. Het is een belangrijk middel om voor rust te zorgen, om collega’s mee te hulp te schieten. Dat fascineert mij nog steeds.

Voor de ME zijn we de laatste lijn

In de stad ben je tijdens een normale surveillancedienst meestal met twee politieruiters. Als je heel hecht bent met je paard, dan kun je ook op een solo-surveillance. Dat is anders bij de ME. Dan hebben we een groep van zes of acht paarden en ruiters inclusief de commandant. De commandant loopt vooraan in de groep en wij volgen de instructie van de commandant. Voor de ME zijn we de laatste lijn die een situatie kan oplossen. Dus je moet er wel echt staan. 

Prinsjesdag is een van mijn hoofdtaken

Een van mijn hoofdtaken is het meelopen op Prinsjesdag. Drie dagen voorafgaand aan Prinsjesdag beginnen we met trainen. We raken dan dusdanig op elkaar ingespeeld dat we de rit samen moeiteloos kunnen lopen. Het is verbazingwekkend hoe snel je paard en jijzelf die routine weer hebben.

Elk steentje dat ik kan bijdragen is er een

Ik heb altijd meer willen betekenen voor de maatschappij. Ik wil dat mijn kinderen in een gezonde en veilige samenleving opgroeien. Dat zal nooit helemaal lukken, maar dit is het steentje dat ik eraan kan bijdragen. Dat rechtvaardigheidsgevoel had ik voor ik bij de politie kwam, dat heb ik tijdens mijn dienst en dat heb ik als ik naar huis ga.

Wil jij als politie te paard rust brengen in gespannen situaties? Word dan net als Felat eerst agent.