Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Landelijke Meldkamer Samenwerking

Een life-line voor burgers en hulpverleners. Dat is de 112 meldkamer. Dus die moet 24/7 bereikbaar zijn, en de apparatuur moet zonder problemen functioneren. Dat is waar de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) voor staat. Wij werken met én voor de hulpdiensten. Zodat de centralisten van 112 zonder problemen hun werk kunnen doen.

De meldkamer van 112 is multidisciplinair ingericht. Politie, brandweer, ambulance en marechaussee werken nauw samen voor het verlenen van noodhulp aan burgers en hulpverleners. LMS ondersteunt de meldkamermedewerkers met ICT- en facilitaire middelen en door het voorkomen en oplossen van storingen.

Werken aan vooruitgang

Daarbij werken we ook aan de vernieuwing en doorontwikkeling van de meldkamer. Van draaitelefoons en analoge techniek naar het moderne intelligence-center dat de meldkamer nu is. Zoals de overstap van 25 regionale meldkamers naar 10 gemoderniseerde vestigingen. Die met elkaar verbonden zijn en elkaars werk naadloos kunnen overnemen als de situatie daarom vraagt.

Maar we werken ook aan de verbetering en vervanging van het C2000 netwerk voor de communicatie tussen meldkamer en hulpverleners. Want er is altijd ruimte voor verbetering en vooruitgang. En we verzorgen daarnaast het beheer van diverse opschalingsruimtes voor incidenten, en de opleidingsmeldkamers waar de centralisten getraind worden door onder andere de Politieacademie.

Unieke en veelzijdige omgeving

LMS is een unieke organisatie en werkplek. Want zo’n complexe en multidisciplinaire meldkamerstructuur vind je bijna nergens. Wij zijn er voor onze collega’s van de hulpdiensten en voor de burger in nood. 24/7, snel en adequaat. Op de achtergrond stappen wij naar voren en helpen we helpen. We zetten ons vakmanschap in en bouwen aan de techniek en de organisatie.

Van de collega die op het juiste moment een stekker inplugt tot degene die zorgt dat centralisten in de praktijk met de bestaande techniek overweg kunnen. Van de medewerker die als verbinder tussen de organisatie en de meldkamer staat tot de collega’s die de bedrijfsvoering verzorgen.

Van uitdaging naar toekomst

Dat de winkel tijdens de verbouwing open blijft zorgt voor veel uitdagingen en gaat niet zonder slag of stoot. Maar we doen ons best om de overlast tot een minimum te beperken. Want als elke seconde telt in een noodsituatie, dan is een goed functionerende meldkamer cruciaal. Een hartstilstand, een brandend huis, een mogelijke bom of gewapende overvallers. Burgers en hulpverleners vertrouwen op ons werk.

Werken aan de meldkamer van de toekomst. Eén motorblok onder één beheer en bedrijfsvoering. Bouwers, pioniers, innovator en samenwerkers met een groot oplossend vermogen. Dat is de Landelijke Meldkamer Samenwerking.