Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Een politieopleiding na je wo

De politie kent geen wo-master voor zij-instromers. Zoek je als wo’er de uitdaging van het agentenwerk op straat? Dan is het hoger politieonderwijs op hbo-niveau misschien iets voor jou. Dit hbo-politieonderwijs wordt momenteel vernieuwd. De vernieuwde opleidingen starten in 2024.

Politieopleiding op hbo-niveau

Met een academische achtergrond kun je een doorstart maken in het hoger politieonderwijs. De politie ontwikkelt momenteel 4 hbo-bachelors die opleiden tot het beroep van rechercheur, wijkagent, politieagent of politieleider. Dit jaar worden de verkorte opleidingen opengesteld, specifiek voor hbo'ers en wo'ers. Zij zullen in 2024 starten met de opleiding. De verkorte bachelor Rechercheur is de eerste die wordt opengesteld

Opnieuw de schoolbanken in

Als je kiest voor de politie start je met het reguliere voltijds leerwerktraject. Het leuke hiervan is dat de studenten vanuit allerlei achtergronden bij elkaar in de klas zitten. Zij-instromers die vaak al wat ouder zijn en werkervaring meebrengen en jonge studenten die direct vanuit hun schoolloopbaan voor de politie kiezen. 

Master of Science in Policing

Collega’s die intern een hbo-opleiding hebben gevolgd kunnen daarna in aanmerking komen voor het volgen van de Master of Science in Policing.  

Andere mogelijkheden

Ook als je geen agentopleiding gaat volgen, kun je dicht op het echte politievak je werk doen. Bijvoorbeeld in de opsporing of intelligence. Alle actuele wo-vacatures vind je in het vacatureoverzicht.