Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Over de verkorte hbo-bachelor tot politieagent

Heb jij een hbo bachelor of master op zak? En wil jij het liefst agentenwerk op straat verrichten? Dan is onze verkorte bachelor opleiding tot politieagent iets voor jou. De opleiding duurt 3 jaar en daarna ga je aan de slag als politieagent in een basisteam. Of je nu komt te werken in een stedelijk of landelijk gebied; overal spelen maatschappelijke vraagstukken. Verkeersongevallen, (digitale) criminaliteit, ondermijning en jeugdoverlast; het is maar een kleine greep van voorbeelden waar jij mee te maken krijgt. Wil jij samen met je collega's een bijdrage leveren aan maatschappelijke veiligheid en daarnaast met jouw onderzoekend vermogen bijdragen aan de kwaliteit van de politieorganisatie? Maak er dan politiewerk van!

Is de verkorte bachelor tot politieagent iets voor jou?

Ga je voor deze verkorte bacheloropleiding, dan is de eis dat je al wel een bachelor- of masterdiploma op zak hebt. De opleiding volg je aan de Politieacademie in Apeldoorn. De praktijkperiode vindt plaats in een basisteam van de politieregio waarvoor je hebt gesolliciteerd.  

De inhoud van de opleiding is beroepsgericht en op hbo-niveau. Vanuit realistische maatschappelijke vraagstukken ga je aan de slag met verschillende praktijkgerichte opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan een opdracht over jouw rol als politieagent bij de protesten van Extinction Rebellion. 

Dankzij je eerder afgeronde bachelor of master heb je al diverse bachelor competenties verworven. Tijdens de opleiding tot politieagent leer je deze eerder verworven kennis en vaardigheden in de politiepraktijk toe te passen. Naast het politievakmanschap hechten we in de opleiding veel waarde aan de vorming van jouw professionele beroepsidentiteit als agent. Na de opleiding ga je aan de slag in het 24/7 politiewerk. Je werkt niet alleen in de incidentafhandeling, maar je werkt ook aan de aanpak van maatschappelijke- en veiligheidsvraagstukken, onder meer met ketenpartners. Jouw verbindende houding en analytische helicopterview zijn hierbij heel belangrijk!
Oordeelsvorming, stressbestendigheid en leervermogen zijn belangrijke eigenschappen in de opleiding en het politiewerk. Het is een leer-werktraject waarvoor je 36 uur per week studiebelasting rekent.

Direct inschrijven? 

Kijk of de regio van jouw keuze open staat voor inschrijving en meld je aan. 

 

Voorlichting gemist?

Kon je niet bij de voorlichting van 14 november zijn? Kijk ´m hier terug.