Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Een carrièreswitch naar agent met je wo

Wo’ers vind je bij de politie voornamelijk in leidinggevende, strategische en onderzoeksfuncties. Zoek je als wo’er de uitdaging van het agentenwerk op straat? Dan is het hoger politieonderwijs misschien iets voor jou.

Hoger politieonderwijs

Je droom achterna? Iets maatschappelijks doen? De benen strekken na een jarenlange kantoorbaan? Er zijn allerlei redenen om een overstap te maken naar de politie, ook als je al een andere carrière achter de rug hebt. Of juist dan. Met een academische achtergrond kun je een doorstart maken in het hoger politieonderwijs. De vernieuwde opleidingen starten in 2024. Ga je voor het echte agentenwerk op straat, kies dan voor de bachelor verkort politieagent. Wil jij weten wat er speelt in de haarvaten van de maatschappij, ga dan voor de bachelor wijkagent. De bachelor politieleider leidt op tot leidinggevende in een operationeel politieteam. 

Vrijstellingen

We weten natuurlijk niet welke baan je nu hebt. Misschien ben je socioloog, onderzoeker, accountant of docent. Die ervaring is waardevol voor jouw toekomst bij de politie, maar we leren je in een verkort traject ook om deze kennis en vaardigheden toe  te passen in de politiecontext. Darvoor worden geen vrijstellingen verleend.

De overstap financieel

Als je van baan wisselt wil je natuurlijk weten wat dat financieel gaat betekenen. Om de overstap naar de politie aantrekkelijker te maken voor mensen die al salaris gewend zijn, hebben we een overgangsregeling voor werkenden. In onze salaristool kun je zelf berekenen wat je gaat verdienen, zodra er instroommomenten voor heb hbo-politieonderwijs beschikbaar zijn.