Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Een politieopleiding na je hbo

Met een hbo-diploma raden we je aan te kiezen voor het hoger politieonderwijs. De vernieuwde opleidingen starten in 2024. Je kunt kiezen uit de bachelor politieagent, wijkagent, politieleider en rechercheur.

Politieopleidingen op hbo-niveau

De politie start in 2024 met vier nieuwe hbo-bachelors die opleiden tot politieagent, wijkagent, politieleider en rechercheur. Eind november stellen we deze verkorte opleidingen open voor inschrijving, specifiek voor hbo'ers en wo'ers. Je start dan na de zomer met de opleiding. Ga je voor het echte agentenwerk op straat, kies dan voor de bachelor verkort politieagent. Wil jij weten wat er speelt in de haarvaten van de maatschappij, ga dan voor de bachelor wijkagent. De bachelor politieleider leidt op tot leidinggevende in een operationeel politieteam.  

Opnieuw de schoolbanken in

Als je kiest voor de politie start je met het reguliere voltijds leerwerktraject. Het leuke hiervan is dat de studenten vanuit allerlei achtergronden bij elkaar in de klas zitten. Zij-instromers die vaak al wat ouder zijn en werkervaring meebrengen en jonge studenten die direct vanuit hun schoolloopbaan voor de politie kiezen. 

Andere mogelijkheden

Ook als je geen agentopleiding gaat volgen, kun je dicht op het echte politievak je werk doen. Bijvoorbeeld in de opsporing of intelligence. Alle actuele hbo-vacatures vind je in het vacatureoverzicht.