Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Een politieopleiding na je hbo

Met een hbo-diploma raden we je aan te kiezen voor het hoger politieonderwijs. Dit hbo-politieonderwijs wordt momenteel vernieuwd. De vernieuwde opleidingen starten in 2024, in mei is de eerste variant (rechercheur) opengesteld voor inschrijving.

Politieopleidingen op hbo-niveau

De politie ontwikkelt momenteel 4 hbo-bachelors die opleiden tot respectievelijk rechercheur, politieagent, wijkagent en politieleider. Dit jaar worden de verkorte opleidingen opengesteld, specifiek voor hbo'ers en wo'ers. Zij zullen in 2024 starten met de opleiding. De verkorte bachelor Rechercheur is de eerste die wordt opengesteld.  

Opnieuw de schoolbanken in

Als je kiest voor de politie start je met het reguliere voltijds leerwerktraject. Het leuke hiervan is dat de studenten vanuit allerlei achtergronden bij elkaar in de klas zitten. Zij-instromers die vaak al wat ouder zijn en werkervaring meebrengen en jonge studenten die direct vanuit hun schoolloopbaan voor de politie kiezen. 

Andere mogelijkheden

Ook als je geen agentopleiding gaat volgen, kun je dicht op het echte politievak je werk doen. Bijvoorbeeld in de opsporing of intelligence. Alle actuele hbo-vacatures vind je in het vacatureoverzicht.