Kom bij de politie Maak er politiewerk van

FAQ: invloed corona op voorlichting en selectie

In coronatijd hebben we aanpassingen moeten doen aan onze voorlichtingen en selectieprocedure. Wat blijft en wat niet? Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

 

Heb je een andere vraag? Stel 'm aan Job
 

1. Zijn de voorlichtingsbijeenkomsten nu weer op locatie?

We zijn blij iedereen weer live te mogen ontmoeten. Maar de online bijeenkomsten houden we ook nog. Check onze agenda voor de voorlichting bij jou in de buurt. Of ga je voor een Vragenuurtje
Staat er geen geschikte datum voor jou bij? Maak dan een alert aan. Dan krijg je een seintje als er weer nieuwe sessies zijn gepland. 

2. Welke corona maatregelen gelden er nog op de Politieacademie? 

Voor iedereen gelden de standaard hygi├źnemaatregelen. Blijf thuis als je klachten hebt. Was vaak en goed je handen, hoest en nies in je elleboog, zorg voor voldoende frisse lucht, schud geen handen en geef elkaar de ruimte (1,5 meter is nog steeds een veilige afstand). Je hoeft geen mondkapje meer op. Dat mag uiteraard wel als je dat prettiger vindt.

Moet je gevaccineerd zijn bij de start van de opleiding? 
Iedere politiemedewerker is vrij om te kiezen of hij of zij wel of niet wil worden gevaccineerd. Als je niet bent gevaccineerd, vragen wij je om extra zorgvuldig te zijn bij het navolgen van de voorschriften tegen corona. Het blijft verstandig om voorafgaand aan de training/opleiding een zelftest te doen. Als je het prettig vindt om een mondmasker te dragen tijdens de training/opleiding dan is dit in de meeste situaties mogelijk. 

Voor selectiekandidaten geldt aanvullend: 

  • De cognitie- en taaltest en het psychologisch onderzoek vinden nog steeds online plaats via beeldbellen.
  • Kom alleen naar de afspraak als je geen klachten hebt. Heb je wel last van klachten, verzet dan je afspraak. Twijfel je of het verstandig is om te komen, omdat je bijvoorbeeld tot een kwetsbare groep behoort? Bekijk dan op de website van het RIVM de Q&A 'besmetting voorkomen'.

3. Ik ben ziek. Kan ik de afspraak voor mijn selectieonderdeel verzetten, en hoe? 

Iedere kandidaat wordt ge├»nformeerd over de voortgang van de selectie. Krijg je bericht maar ben je nog ziek? Maak dan een nieuwe afspraak via team Recruitment, tel. 088 - 66 22 300.  

4. Ik ben in contact gekomen met iemand die het coronavirus heeft of kan hebben. Wat te doen als ik een afspraak heb staan? 

Volg de huidige richtlijnen. Deze vind je op rijksoverheid.nl. Je kunt nog steeds iemand besmetten, dus verzet bij twijfel je afspraak. Neem daarvoor contact op met team Recruitment, tel. 088 - 66 22 300.

5. Ik ben in het buitenland en heb een uitnodiging voor een selectieonderdeel bij de politie. Hoe nu verder?

Check het geldende reisadvies voor het gebied of land waar je verblijft en verzet dan indien nodig je afspraak. Neem daarvoor contact op met team Recruitment via 088 - 66 22 300.


Laatst bijgewerkt: 04-04-2022