Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Geen corona maatregelen meer, maar wat dan wel?

Op dit moment zijn er geen speciale corona-maatregelen meer van toepassing. We geven hier nog wel een aantal adviezen mocht je ziek/verhinderd zijn voor of tijdens de selectie. Hieronder vind je het antwoord op de meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

 

Heb je een andere vraag? Stel 'm aan Job
 

1. Zijn alle voorlichtingsbijeenkomsten nu weer op locatie?

De voorlichtingen zijn weer live op locatie. Maar er zijn ook nog online sessies beschikbaar. Check onze agenda voor de voorlichting bij jou in de buurt. Staat er geen geschikte datum voor jou bij? Maak dan een alert aan. Dan krijg je een seintje als er weer nieuwe sessies zijn gepland. 

2. Welke corona-maatregelen gelden er nog op de Politieacademie? 

Af en toe komt het nog voor dat iemand besmet is door het coronavirus. Voor iedereen gelden de standaard hygi├źnemaatregelen. Blijf thuis als je klachten hebt. Was vaak en goed je handen, hoest en nies in je elleboog en zorg voor voldoende frisse lucht. Afstand houden (1,5 m) en een mondkapje dragen zijn niet meer verplicht, maar het mag natuurlijk wel als je dat prettiger vindt. 

Voor selectiekandidaten geldt aanvullend: 

  • De cognitie- en taaltest vinden nog steeds online plaats.
  • Kom alleen naar de afspraak als je geen klachten hebt. Heb je wel last van klachten, verzet dan je afspraak. Twijfel je of het verstandig is om te komen, omdat je bijvoorbeeld tot een kwetsbare groep behoort? Bekijk dan de adviezen op de website van het RIVM

3. Ik ben ziek. Kan ik de afspraak voor mijn selectieonderdeel verzetten? Zo ja, hoe? 

Iedere kandidaat wordt ge├»nformeerd over de voortgang van de selectie. Krijg je bericht maar ben je nog ziek? Maak dan een nieuwe afspraak via team Recruitment, tel. 088 - 66 22 300.  

4. Ik ben in contact gekomen met iemand die het coronavirus heeft of kan hebben. Wat te doen als ik een afspraak heb staan? 

Af en toe komt het nog voor dat iemand besmet is door het coronavirus. Je kunt nog steeds iemand besmetten of besmet worden, dus verzet bij twijfel je afspraak. Neem daarvoor contact op met team Recruitment, tel. 088 - 66 22 300. 

5. Ik ben in het buitenland en heb een uitnodiging voor een selectieonderdeel bij de politie. Hoe nu verder?

Is er een afwijkend reisadvies voor het gebied of land waar je verblijft, verzet dan indien nodig je afspraak. Neem daarvoor contact op met team Recruitment via 088 - 66 22 300.

 

Wil je tips per selectieonderdeel?

Direct naar:  Tips voor de selectie