Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Voorlichtingen en selectieprocedure in corona-tijd

Corona heeft nog steeds invloed op hoe we onze voorlichtingen en selectieprocedure tijdelijk organiseren. We begrijpen dat je daar misschien vragen over hebt. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen. Check of het antwoord op jouw vraag er bij zit!

Veelgestelde vragen (Q&A)

 

Heb je een andere vraag? Stel 'm aan Job
 

1. Gaan naast de mbo-4 politieopleiding en de hbo-masteropleiding recherche de andere opleidingen in 2021 door?

Ja, alle geplande opleidingen in 2021 gaan vooralsnog van start. We houden je persoonlijk op de hoogte.

2. Ik heb binnenkort een selectieonderdeel voor een politieopleiding. Gaat dit door gezien de huidige coronamaatregelen? En zo ja, hoe?

Ja. De selectieprocedure zullen we waar mogelijk online afnemen. Dat geldt dus voor de cognitieve test, de taaltest en het psychologisch onderzoek dat uit een interview en een rollenspel bestaat. Dit zullen we via beeldbellen doen.

De sporttest en de zogenaamde verificatietoets (van de online testen) vinden plaats op een locatie van de politieacademie. De sporttest mag doorgaan. We nemen hierbij natuurlijk de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen in verband met het coronavirus.

Ook de medische keuring gaat door. We zijn hiervoor inmiddels helemaal coronaproof ingericht.

Zodra de selectieprocedure voor jou start, krijg je van te voren in de uitnodiging een duidelijke toelichting en instructie, steeds per selectieonderdeel.

Je kunt je al voorbereiden op de sporttest. Kijk alvast wat er van je verwacht wordt tijdens deze sporttest en hoe het parcours eruit ziet.  

3. Ik ben ziek. Kan ik de afspraak voor mijn selectieonderdeel verzetten, en hoe? 

Iedere kandidaat wordt ge├»nformeerd over de voortgang van de selectie. Krijg je bericht maar ben je nog ziek? Maak dan een nieuwe afspraak via team Recruitment, tel. 088 - 66 22 300.  

4. Gaat mijn intakegesprek door? Zo ja, hoe?

Ja. Het intakegesprek vindt online plaats via beeldbellen. Bekijk ter voorbereiding op het intakegesprek de informatie op deze pagina.
Hoe beeldbellen werkt? Lees uitgebreid de instructie over beeldbellen. Neem die instructie ruim van te voren goed door en doe de test, zodat je zeker weet dat het beeldbellen op jouw computer of laptop goed werkt.

5. Gaat de afspraak voor de medische keuring door?

De medische keuring gaat door. We zijn helemaal coronaproof ingericht en de volgende regels blijven we hanteren:

  • bij klachten afspraak annuleren
  • mondkapje verplicht
  • handen ontsmetten bij aankomst en bij vertrek
  • longfunctietest wordt niet afgenomen
  • volg de aanwijzingen van onze collega's.

6. Ik ben in contact gekomen met iemand die het coronavirus heeft of kan hebben. Wat te doen als ik een afspraak heb staan? 

Volg de huidige richtlijnen. Deze vind je op rijksoverheid.nl. Neem geen risico en verzet je afspraak. Neem daarvoor contact op met team Recruitment, tel. 088 - 66 22 300.

7. Ik ben in het buitenland en heb een uitnodiging voor een selectieonderdeel bij de politie. Hoe nu verder?

Check het geldende reisadvies voor het gebied of land waar je verblijft en verzet dan indien nodig je afspraak. Neem daarvoor contact op met team Recruitment via 088 - 66 22 300.

8. Moet je gevaccineerd zijn bij de start van de opleiding? 

Iedere politiemedewerker is vrij om te kiezen of hij of zij wel of niet wil worden gevaccineerd. Als je niet bent gevaccineerd, vragen wij je om extra zorgvuldig te zijn bij het navolgen van alle voorschriften tegen corona. We houden voorlopig vast aan de 1,5 meter afstand op onze onderwijslocaties. Lukt dit niet, dan blijft het mondkapje nodig. (Tijdens bepaalde lessen kunnen studenten en docenten niet altijd 1,5 meter afstand houden en kan in niet alle gevallen een mondkapje worden gedragen. Dit is slechts bij een zeer selecte groep lessen.) De coronamaatregelen blijven ook van kracht voor iedereen die gevaccineerd is.

9. Gaan de voorlichtingsbijeenkomsten door, en zo ja, hoe?

De voorlichtingen gaan door, als online events. Deze events bestaan uit online voorlichtingen en live chatsessies. Die vind je op deze pagina. Je kunt je daar direct aanmelden voor een van de events.
Staat er geen geschikte datum voor jou bij? Maak dan een alert aan. Dan krijg je een seintje als er weer nieuwe sessies zijn gepland. 

Laatst bijgewerkt: 31-08-2021