Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Wat verandert er door corona voor voorlichtingen en selectieprocedure?

Wereldwijd maar ook in Nederland neemt het aantal besmettingen met het coronavirus toe. En worden er maatregelen getroffen. Uiteraard leven er bij jou als belangstellende of kandidaat specifieke vragen over hoe wij daar als politie mee omgaan. Op deze pagina beantwoorden we de veelgestelde vragen over de impact van corona op onze werving- en selectieprocedure.

Veelgestelde vragen

Laatst bijgewerkt: 03 april 2020, 10:00 uur
 

 

1. Ik ben ziek. Kan ik de afspraak voor mijn selectieonderdeel verzetten, en hoe? 

Voor nu zijn alle selecties van 16 maart tot en met 13 april afgezegd. Als je nog geen bericht hierover hebt gehad, gebeurt dit zo snel mogelijk.  De selectie gaat op een ander moment alsnog door maar we weten nog niet precies wanneer en hoe. Krijg je bericht maar ben je nog ziek? Maak dan een nieuwe afspraak via team Recruitment, tel. 088 6622300.

2. Ik heb binnenkort mijn selectieonderdeel  (deel A of deel B). Gaat deze door?

Voor nu zijn alle selecties van 16 maart tot en met 13 april afgezegd. Als je nog geen bericht hierover hebt gehad, krijg je dit zo snel mogelijk. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een alternatieve manier om  jouw selectie door te kunnen laten gaan. Wij nemen contact met je op zodra we  jouw selectieprocedure weer oppakken. Het is dus niet nodig ons te bellen want je krijgt van ons persoonlijk bericht.

3. Gaat mijn intake-afspraak die gepland staat door?

De intake gaat door, maar dan in een digitale vorm. Je ontvangt een uitnodiging voor het intakegesprek. Hierin staat ook een link naar een presentatie op YouTube. Het is de bedoeling dat je voorafgaand aan het intakegesprek deze presentatie hebt bekeken. Het intakegesprek zullen we vervolgens met behulp van beeldbellen afnemen. Lees hoe beeldbellen werkt en hoe je je kunt voorbereiden

4. Hoe gaat het met de afspraak voor de medische keuring? Gaat deze door?

De medische keuringen zijn tot nader order uitgesteld. Zodra deze weer opstarten, nemen wij hierover contact met je op.

5. Ik ga in week 17 starten met de opleiding / ik ga in week 21 starten met de opleiding. Kan ik ervan uitgaan dat dat doorgaat?

Op dit moment gaan we ervan uit dat deze startmomenten doorgaan. Op welke manier dat gaat plaatsvinden kan veranderen als de situatie en/of de maatregelen vanuit het kabinet daarom vragen. In dat geval krijg je van ons persoonlijk bericht. Je krijgt vanaf de afgesproken startdatum je aanstelling bij de politie.

6. Ik ben in contact gekomen met iemand die het coronavirus heeft of kan hebben. Wat te doen als ik een afspraak heb staan? 

Volg de richtlijnen van het RIVM. Neem geen risico en verzet je afspraak. Neem daarvoor  contact op met team Recruitment, tel. 088-6622300.

7. Ik ben op vakantie in het buitenland en kan op dit moment niet terugkomen naar Nederland voor een afspraak voor een intake/ selectieonderdeel.

Het is beter om je afspraak te verzetten. Neem hierover contact op met team Recruitment via 088-6622300.

8. Ik woon in het buitenland en heb een uitnodiging voor een selectieonderdeel bij de politie. Hoe nu verder?

Het is beter om je afspraak te verzetten. Neem hierover contact op met team Recruitment via 088-6622300.

9. Mijn huidige baan heb ik opgezegd. Hoe nu verder wanneer ik door de corona-maatregelen niet kan starten?

Wees gerust. Zit je al in het proces? Dan word je (na selectie, de medische keuring en de screening) aangesteld. Met een aanstelling op zak krijg je ook je vergoeding of salaris.

10. Gaan de voorlichtingsbijeenkomsten door, en zo ja, hoe?

De voorlichtingen gaan door, als online events. Deze events, in de vorm van live chatsessies, staan vanaf 31 maart 2020 (15:00 uur) op deze pagina. Je kunt je vanaf dat moment hiervoor aanmelden.
Staat er geen geschikte datum voor jou bij? Maak dan een alert aan. Dan krijg je een seintje als er weer nieuwe sessies zijn gepland. 

11. Ik kan voor mijn inschrijving mijn diploma nog niet aanleveren, omdat mijn eindexamen later wordt gepland. Kan dat op een later moment?

We moeten wachten op een besluit van het Ministerie van Onderwijs hoe onder andere jouw examen definitief beoordeeld zal worden en wanneer. Zodra er informatie is over de nieuwe slaag-zakregeling kunnen we jouw vraag beantwoorden. We kunnen je dan ook vertellen hoe en wanneer we jouw inschrijving zullen beoordelen. Wacht nog even af en houd deze site in de gaten voor updates!

12. Ik ben een voormalig politiecollega. Kan ik in deze crisissituatie de politie een handje helpen? En waar kan ik me dan melden?

Het is fantastisch dat je ons wilt helpen. Dat waarderen we zeer. Op dit moment ervaren we nog geen operationeel probleem. Omdat evenementen en voetbalwedstrijden niet doorgaan, zijn er bijvoorbeeld minder controles in de horeca en het verkeer. Verder hebben sommige politiemedewerkers zelf hun verlof ingetrokken (omdat ze bijvoorbeeld niet kunnen reizen). En er komen minder meldingen binnen. Maar de situatie kan veranderen. Daarom willen we wel graag dat je je aanmeldt! Aanmelden kan op deze pagina.