Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Een politieopleiding na je hbo of wo

De politie heeft een hbo-opleiding voor het politiewerk in de frontlinie. Er zijn twee leerroutes van deze opleiding; de reguliere 4 jarige leerroute en de verkorte leerroute van 2,5 jaar. Daarnaast is er ook nog een hbo-masteropleiding recherche waarin je in 3 jaar tijd breed wordt opgeleid op het gebied van rechercheren.

hbo-politieopleiding (4 jaar)

Bevalt of lukt je hbo of wo studie niet? Overweeg je deze af te breken en een overstap naar de politie te maken. Dan kun je met je hoogst behaalde vooropleiding (havo/vwo) of hbo/wo propedeuse kiezen voor de 4 jarige hbo-bachelor politieopleiding

Lees alles over de hbo-politieopleiding van 4 jaar of bekijk meteen het actuele aanbod opleidingsplekken hiervoor.

Zij gingen je voor

Zit je op het hbo/wo of heb je net je studie afgerond en wil je naar de politie? Timo, Wendy en Eveline gingen je voor.

verkorte hbo-politieopleiding voor hbo/wo gediplomeerden (2,5 jaar)

Voor hbo en wo-ers die de studie met een diploma afronden is de 2,5 jarige leerroute ontwikkeld. Dit is een intensief studietraject om het politievak te leren. Je zult er profijt van hebben als je nog in het studieritme zit. Ongeacht je hbo-studierichting volg je alle vakken. Er zijn geen vrijstellingen. Om het politiediploma te verkrijgen moet je laten zien en testen we of je je kennis en ervaring in de politiepraktijk kunt toepassen. Als je social work, integrale veiligheidskunde of rechten hebt gestudeerd zullen sommige studieonderdelen voor jou gemakkelijker zijn.

Lees alles over de verkorte hbo-politieopleiding van 2,5 jaar of bekijk meteen het actuele opleidingsaanbod hiervoor.

hbo-masteropleiding recherche (3 jaar)

In deze hbo-masteropleiding recherche word je breed opgeleid op het gebied van rechercheren. Je wordt klaar gestoomd om deel uit te gaan maken van een regulier team van rechercheurs met wie je samen opsporingsonderzoeken uitvoert. Met jouw kennis en denkkracht vervul je een belangrijke rol in de aanpak van criminele praktijken en het veiliger maken van de samenleving. Om de hbo-masteropleiding recherche te kunnen starten, moet je minimaal een hbo bachelor-diploma hebben.

Lees alles over de hbo-masteropleiding recherche van 3 jaar.

Je kunt nog veel meer doen

Voor hbo en wo-ers zijn er ook andere mogelijkheden bij de politie. Kijk eens bij de vakgebieden wat er op jouw interessegebied is.