Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Digitaal agent Joey over werken bij de politie

Joey koos ervoor om te werken in de stad waar hij is opgegroeid. Hij heeft een neus voor culturele verschillen en dat is enorm waardevol voor z’n team. “Laatst dacht een collega dat hij werd aangevallen, maar dat was niet aan de hand. De persoon in kwestie was alleen overstuur.”

Trotse ouders

Joey’s eigen achtergrond? “Ik kom uit een achterstandswijk. Mijn ouders zijn op redelijk jonge leeftijd vanuit Suriname naar hier gekomen. Ik ken armoede, discriminatie... Maar juist die ervaring wil ik inzetten. Mijn moeder zei altijd: ‘Al word je vuilnisman. Als je maar passie en plezier hebt en iets betekent voor de samenleving.’ Ik heb dus echt heel trotse ouders, dat snap je wel.”

 "Door wie ik ben en waar ik vandaan kom kan ik politiewerk persoonlijker maken."

Online benaderbaar

“Als digitaal wijkagent surveilleer ik ook online. Dat is logisch, de hele wereld verplaatst zich steeds meer naar het internet. Dus pestgedrag, stalking en criminaliteit ook. En online is de drempel lager om contact op te nemen. Neem bijvoorbeeld situaties als bedreigingen of sexting. Wij kunnen iemands leven echt veranderen, gewoon door hoe benaderbaar we zijn.”

Dader gespot

“Je hoeft niet te wonen in de stad waar je werkt, dat was mijn eigen keus. Maar je moet wel een band opbouwen met de mensen in je wijk. Na een heftig incident keek een wijkagent hier letterlijk één seconde naar de beveiligingsbeelden en hij wist al wie de dader was. In een stad met 380.000 inwoners. Dat is community policing. Daarom is verbinden zo belangrijk.”

"Verschillen tussen mensen moet je accepteren. De kracht ligt in je eigen nuance."

Openstaan voor een ander. Ook als je anders over dingen denkt. Heb jij dat in je? Check jouw match met de politie.

Kiezen voor de politie

Een steentje bijdragen aan een betere wereld. Daarom werd Joey agent. Weten waarom andere agenten kozen voor de politie? Check hier hun verhalen: