Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Puck over werken bij de politie

Steekpartijen, huiselijk geweld, zware ongevallen, zelfdodingen... Puck komt in haar werk in de noodhulp heel veel ellende tegen. Maar haar oprechte interesse in mensen maakt dat ze niks anders zou willen doen. “Dit is waarvoor ik ben gemaakt. En dan niet alleen maar mensen helpen, maar vooral nadenken over: hoe ga je ervoor zorgen dat iets nooit meer gebeurt?''

Fijn leven

Hoe heftig is agentenwerk eigenlijk? “Het agentenwerk is best wel hard. Je maakt zoveel mee, ziet zo veel. Ik moet mezelf er soms echt aan herinneren dat iets wat voor mij al bijna niet meer heftig is, dat vaak wel is voor mijn omgeving. Tegelijkertijd ben ik echt heel blij dat ik gezond ben en een fijn leven heb. Want ik weet door mijn werk ook hoe het anders kan.”

 "Je ziet dingen die de normale burger niet ziet. Niet altijd fijn, maar het kan ook heel bijzonder zijn."

Interesse in de medemens

“Of het nou gaat om gewoon een burger op straat, een slachtoffer of een verdachte, iedereen is voor mij een mens met een verhaal. En ik ben ook altijd nieuwsgierig naar wie ze zijn. Waar komt iemand vandaan? Waarom doen mensen wat ze doen? Ik móet mensen begrijpen. En zo moeten we als politie ook kijken. In andermans schoenen kunnen stappen. En dat gaat beter met een divers team."

Andere bril

“Wil je je werk goed doen, dan moet je je als agent wel verdiepen in waar mensen vandaan komen. In een huiselijk-geweldsituatie wijzen vrouwen bijvoorbeeld vaak naar anderen die het nog slechter hebben. Ze willen wat ze wel hebben niet kwijtraken. Het is moeilijk om met die bril op te kijken, maar wél belangrijk, wil je ze uit een onveilige situatie halen.”

"Soms moet je net één stap verder zetten om mensen echt te helpen. Om echt iets te veranderen in hun leven."

Je bewust zijn van je taak. Maar ook breder kijken. Heb jij dat in je? Check jouw match met de politie.

Kiezen voor de politie

Dat je echt iets kan veranderen in het leven van een ander. Daarom koos Puck voor de politie. Weten waarom andere agenten kozen voor de politie? Check hier hun verhalen: