Kom bij de politie Maak er politiewerk van

De werkzaamheden die je bij de politie kunt doen, zijn afhankelijk van het opleidingsniveau dat je kiest. Er zijn politieopleidingen op de niveaus mbo 2, mbo 4 en hbo. Ook kan het verschil uitmaken in welke regio je werkt, want iedere eenheid heeft zijn eigen problematiek en focus.

Mbo 2-politieopleiding

Met een diploma van de mbo 2-politieopleiding ga je aan de slag als surveillant of assistent beveiliger in een politieteam. Je wordt op verschillende terreinen ingezet, bijvoorbeeld om te surveilleren in het verkeer of in de arrestantenzorg in het cellencomplex. Je werkt samen met je collega’s aan de veiligheid en het terugdringen van de criminaliteit. Als surveillant heb je de functie van assistent. Hulpvaardigheid en aanwezigheid staan voorop. Je houdt toezicht en voorkomt overtredingen. Je acteert als het nodig is bij overtredingen. 

Mbo 4-politieopleiding

Heb je een diploma van de mbo 4-politieopleiding, dan word je agent. Je werkt veel in de handhaving en noodhulp. Je gaat af op 112-meldingen en hebt daardoor te maken met allerlei situaties. Van overlast tot ernstig verkeersongeval, van woninginbraak tot mishandeling: samen met je collega’s wikkel je alle incidenten goed af.

Hbo-politieopleiding

De hbo-politieopleiding leidt je op tot politiekundige: actief in het dagelijkse politiewerk in de wijk maar met een overkoepelende rol. Met een helikopterview zorg je ervoor dat alles goed loopt bij heftige meldingen en iedereen zijn werk kan doen. Samen met ketenpartners kijk je naar structurele oplossingen en verbeteringen in de wijk.