Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Werken als systeembeheerder bij de politie

De wereld digitaliseert en de criminaliteit dus ook. Als systeembeheerder bij de politie draag je bij aan de veiligheid van Nederland. Meer dan 63.000 collega’s vertrouwen op de IT-systemen die jij beheert. Dankzij jou kunnen zij criminelen opsporen, harddrugs in beslag nemen en mensen redden. Wil jij systeembeheerder worden bij de politie? Ontdek alles over deze onmisbare functie en bekijk de verschillende vacatures. Wie weet word jij binnenkort onze nieuwe IT-collega.

‘De keuze voor een werkgever is kiezen waar jouw energie naartoe gaat. Als systeembeheerder bij de politie steek je je energie in de maatschappij. Dankzij jouw werk kunnen je dierbaren 's avonds veiliger over straat.'  - Edwin, teamchef Servicelijn -

Wat doet een systeembeheerder bij de politie? 

De politie is een enorme organisatie die draait op een immense IT-infrastructuur. Als systeembeheerder zorg je voor betrouwbare, veilige en efficiënte IT-systemen. Een verantwoordelijke taak die elke dag anders en uitdagend maakt.

Werk je als systeembeheerder bij de politie dan:

  • zorg je ervoor dat de meldkamersystemen 24/7 beschikbaar zijn door regie te voeren over incidenten en changes.
  • voer je testroutines uit om collega’s, zowel op kantoor als op straat, probleemloos verbonden en online te houden.
  • ben je een vraagbaak voor andere (IT) collega’s en los je complexe storingen voor hen op.

‘Wist je dat de politie één van de meest aangevallen organisaties van Nederland is? Met robuuste IT-systemen hebben deze criminelen geen schijn van kans om binnen te komen.’ 

Bij welke afdeling werken systeembeheerders?

De meeste systeembeheerders werken binnen IT Infrastructuur, dat is de beheerorganisatie van de politie. Het InfraBedrijf is ingedeeld in clusters. Afhankelijk van wat jij kunt, wat je wil en vooral wat je nog wil leren, kom je in een team binnen één van deze clusters te werken.

Connectiviteit

Weet jij alles van routers, switches of firewalls? Ben je een expert in het beheren van telefoonsystemen? Binnen het cluster Connectiviteit beheer je alles wat te maken heeft met verbindingen.

Platformen

Systeembeheer binnen dit cluster betekent werken met high tech platformen en oplossingen als Ansible Tower, Oracle Cloud, Azure en open source cloudtechnieken. Daarmee zorg je ervoor dat de agent op straat 24/7 zijn of haar werk kan doen. Je werkt bij een gezellige, professionele en diverse club mensen die altijd voor elkaar klaarstaan. Weet jij alles van Infrastructure service, Microsoft, Oracle, Linux en Cloud big data? Vind jij security en Lifecycle Management van groot belang en wil je je verder ontwikkelen? Dan is er plek voor jou bij Platformen.

Endpoints

Bij Endpoints beheer je de systemen die onze werkplekken in de lucht houden. Van de interne cloud tot mobieltjes, tablets, laptops, desktops en thin clients (Linux en Windows Based Terminals). Ben jij expert in application packaging, Windows Server, Citrix of Ivanti? Dan zijn we bij Endpoints op zoek naar jou.

Support

Het werk van een systeembeheerder in dit team is uniek omdat je in aanraking komt met alle disciplines van de Dienst ICT van de politie. Je werkt met Monitoringtools, Privileged Access Management en Logging as a Service. Het is handig als jij alles weet van Unix en Windows systemen, netwerken, Storage systemen of telefonie. Lijkt het je leuk om softwarepakketten te monitoren die agenten op straat nodig hebben? Of om te werken in de Operations Control Room, dé centrale plek waar incidenten binnenkomen en behandeld worden? Het kan allemaal binnen Support.

"De Operations Control Room is in het leven geroepen om problemen op te lossen voordat blauw het merkt op straat. Proactiviteit is daarom een belangrijke eigenschap voor een systeembeheerder.’
- Andrea, teamcoördinator OCR -

Speciaal beheerteam (SBT)

Je kunt als systeembeheerder ook aan de slag in het Speciaal Beheerteam. Dat ontfermt zich over de systemen voor de bijzondere opsporingsdiensten, zoals apparatuur op evenementen of ambassades. Het heet niet voor niets ‘speciaal’ beheer, het is anders dan de andere: je werkt dicht op de operatie en veel ad hoc. Zo beheer je servers, maar dan vanuit een truck op een event. De kennis binnen het SBT is breed: Unix/Linux, Windows, storage, virtualisatie en netwerken. Houd je van dynamiek en ben je flexibel? Dan is het SBT echt iets voor jou.

‘De infrastructuur met de tijd en techniek mee laten gaan, dat is wat ik doe. Hierdoor kunnen digitale rechercheurs hun werk goed doen. Ik sta in nauw contact met hen, dus ik weet wat, voor wie en waarom ik het doe.’ - Tjarko, Senior Systeembeheerder SBT -

Hoe word je systeembeheerder bij de politie? 

Er zijn net zoveel wegen naar Rome als naar de functie van systeembeheerder bij de politie. Lijkt het je leuk om systeembeheerder bij de politie te worden? Laat het ons vooral weten! Solliciteer op jouw favoriete functie of neem contact op met onze recruiters. Want ook als je nog niet helemaal aan de eisen voldoet denken we graag met je mee over je mogelijkheden.

Bovendien ontwikkelt het vakgebied zich razendsnel en is onze ICT-omgeving zo uitgebreid en complex, dat je van alles kunt doen en nog meer kunt leren. Ben jij nieuwsgierig van aard? Dan kun je altijd doorgroeien naar andere posities in lijn met jouw persoonlijke interesses. Zowel binnen als buiten systeembeheer.

‘Het gaat vooral om je houding: ben je leergierig, houd je van experimenteren? Met zo’n instelling kom je ver binnen het InfraBedrijf.’ - Edwin, teamchef Servicelijn -

Wat verdient een systeembeheerder bij de politie?

Het salaris van een systeembeheerder varieert per vacature en is uiteraard afhankelijk van jouw niveau en ervaring. Zo verdient een senior systeembeheerder een salaris tussen de € 2.600,- en € 4.100,- en een trainee DevOps tussen de € 2.200,- en € 3.000,-.

Daarnaast staat de politie bekend om haar aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij ons is een fulltime werkweek 36 uur en ontvang je 8,33% eindejaarsuitkering. En wat dacht je van flexibele werktijden en fijne regelingen, bijvoorbeeld voor je pensioen, thuiswerken en betaald ouderschapsverlof? Ook dat ‘verdien’ je als systeembeheerder bij de politie.

Vacatures voor systeembeheerders bij de politie