Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Het zenuwcentrum van politie-informatie

Het lijkt wellicht vanzelfsprekend dat agenten op straat, onderweg, in de lucht, op het water en in de meldkamer 24x7 kunnen terugvallen op informatie en goed werkende systemen. Cruciaal om hun werk zo goed mogelijk te doen en bij te dragen aan de veiligheid van burgers en de samenleving. Dat daar de hardwerkende professionals van het IT InfraBedrijf van de politie achter zitten, weten de meesten niet. Het IT InfraBedrijf is verantwoordelijk voor alle telefonie, werkplekken, netwerken, platformen en alles wat daarbij komt kijken, van de politie. 63.000 politiemedewerkers moeten erop kunnen vertrouwen dat ze 24x7 snel en veilig met elkaar verbonden zijn.

Waar bestaat het IT InfraBedrijf uit?

Achter de schermen faciliteren, beschermen en beheren we alle digitale middelen om collega’s, burgers en de samenleving veilig te houden. Het InfraBedrijf zorgt ervoor dat iedereen bij de politie over alle technieken, informatie en data kan beschikken die nodig zijn voor succesvolle operaties. Van agenten op straat, tot centralisten in de meldkamer en rechercheurs op locatie. Het InfraBedrijf is onderverdeeld in 5 clusters:

  • Endpoints
  • Connectiviteit
  • Speciaal Beheer
  • Support
  • Platformen

Geen dag is hetzelfde

Ieder project van het InfraBedrijf is groter en anders dan waar dan ook. En waarschijnlijk ook complexer. Bij het InfraBedrijf van de Dienst ICT werken zo’n zevenhonderd IT-professionals, die een overgroot deel van het complexe en hoogtechnologisch politie ICT-infrastructuur ontwikkelen en beheren. Ieder vanuit zijn eigen specialisme. Denk aan telefonie, verbindingen, datacentra, routing, switching, Cloud, encryptie, processen, architectuur, security, platformen, storage en werkplekken (endpoints). Al die specialismen bij elkaar opgeteld, zorgen voor veilige en stabiele informatievoorziening. Dat is wat het InfraBedrijf dagelijks doet: het aanleggen, faciliteren en onderhouden van de informatievoorziening van de politie. En omdat het politiewerk betreft, kun je er zeker van zijn dat iedere dag anders is.  

“Het werk is uitdagend en dynamisch. Geen dag is hetzelfde.”

Max | Windows systeembeheerder

Groot, complex en uitdagend

IT’ers die niet vies zijn van een uitdaging kunnen bij het InfraBedrijf hun hart ophalen. Nergens anders is het werk zo complex en uitdagend. Nergens anders wordt een beroep gedaan op jouw kennis en kunde. Dat werk vindt plaats in een prettige en familiaire sfeer. De politie is de grootste werkgever van Nederland, er werken bijna 63.000 mensen. Wat de politie aan hoogwaardige techniek en technologie heeft, is echt gigantisch. Het is complex, groot en betekenisvol. De politie maakt gebruik van een veelheid aan systemen, netwerken en platformen. Dat maakt het werk uitdagend en divers. Iedere vraag, elk project is gelijk grootschalig. En de impact is nergens zo groot. Het InfraBedrijf zorgt ervoor dat agenten, rechercheurs en alle andere politiemedewerkers hun werk snel en veilig kunnen doen. 

“Nergens zo groot en nergens zo impactvol.”  

Alies | sectorhoofd InfraBedrijf Dienst ICT

Impact maken met je IT-skills? Maak er politiewerk van

Jij bent misschien een starter op de arbeidsmarkt met een MBO-diploma, bachelor of master in de ICT op zak. Of je bent al een aantal jaar bezig en bent aan het rondkijken. Maar als ze jou ’s nachts wakker kunnen maken om ICT-netwerken op afstand te bedienen, verbindingen aan te leggen of platformen te bouwen waar anderen beter door presteren, denk er dan eens over om er politiewerk van te maken. Want we zoeken ICT’ers die graag hun tanden zetten in complexe projecten en uitdagingen. We zoeken specialisten die solo, en in teamverband kunnen opereren. Die affiniteit met opsporing hebben. En die er de lol van inzien om iets van scratch op te bouwen, of juist het onderhoud te plegen dat noodzakelijk is. En ja, natuurlijk ben je communicatief vaardig, collegiaal, professioneel en bovenal aardig. Kun jij met jouw expertise een bijdrage leveren aan het IT InfraBedrijf? We komen dan graag met je in contact.