Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Tests en psychologisch onderzoek

Werken in de opsporing vraagt veel van je. Daarom toetsen we of je persoonlijke eigenschappen, je kennis en je emotionele weerbaarheid op dat moment voldoende aansluit.

Inhoud tests

Met de tests en het psychologisch onderzoek verzamelen we informatie over jouw cognitieve capaciteiten, je persoonlijkheid en voor de functie relevante competenties. Dit alles om te bekijken of deze functie ├ęcht bij je past.

Cognitieve capaciteitentest

De test om werk- en denkniveau vast te stellen bestaat uit letterpatronen, woordrelaties en cijferpatronen en is adaptief. Dat wil zeggen dat de test zich tijdens de afname aanpast aan het niveau dat je laat zien.

Test kritisch denkvermogen

De test om analytisch en kritisch redeneervermogen vast te stellen bestaat uit een reeks meerkeuzevragen.

Persoonlijkheidsvragenlijsten

Je krijgt een vragenlijst die relevante persoonlijkheidskenmerken meet, dit zijn vragen waar je moet aangeven of iets voor jou wel of niet van toepassing is en in welke mate.

Vragenlijst ingrijpende gebeurtenissen

Deze vragenlijst inventariseert gebeurtenissen uit jouw leven die mogelijk emotioneel of stressvol zijn geweest. De uitkomsten worden gebruikt als input voor de volgende stap: het gesprek met de psycholoog.

Psychologisch interview

In dit gesprek gaat een psycholoog dieper in op jouw persoonlijke eigenschappen en kenmerken die relevant zijn voor de beoogde functie.

Praktijkproef

Een rollenspel waarin we van jou een analyse en advies verwachten. Vooraf krijg je al informatie over de situatie. We werken met professionele acteurs en het geheel wordt door een beoordelaar geobserveerd.

Tip: Wees eerlijk in je antwoorden en blijf vooral je zelf. We willen zien wie jij bent en of jouw persoonlijkheid bij deze functie past! Bekijk  deze pagina  en bereid je goed voor.