Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Arbeidsvoorwaarden politie

Medewerkers zijn de spil van de politieorganisatie. Vakinhoudelijk wordt er veel van je gevraagd, aan de andere kant is er ook veel ruimte voor je privéleven.

Werk en privé in balans

Om genoeg ruimte te bieden aan een gezinsleven en vrijetijdsbesteding, kun je als medewerker bij de politie werktijden afstemmen op jouw persoonlijke situatie. Zo is parttime en 4x9 uur werken bespreekbaar. Bij een 36-urige werkweek krijg je 172,8 verlofuren per jaar. Daarnaast kun je per jaar uren kopen voor extra verlof of verkopen om meer te werken. Ook is het mogelijk tijdelijk meer of minder uren te werken. Als je een periode bijvoorbeeld meer tijd wilt vrijmaken voor je kinderen,  kent de politie gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. 

Ontwikkeling en opleiding

De politie biedt een uitgebreid programma voor je loopbaanontwikkeling. Op basis van een competentiescan en je eigen ambitieniveau maak je een persoonlijk ontwikkelplan. Hieruit kan een opleidingsplan volgen met de mogelijkheid om klassikale trainingen te volgen, maar ook om jezelf te ontwikkelen via coaching, werkplekbegeleiding, in- en externe stages en zelfstudie. In sommige gevallen is het mogelijk in het kader van jouw functie of loopbaan een meerjarige hbo- of zelfs universitaire opleiding (bachelor en master) te volgen. Ook biedt de politie de mogelijkheid voor een belastingvoordeel onder voorwaarden, voor de kosten van een opleiding, congres, seminar of vakliteratuur. 

Extra’s    

De politie biedt ook: 

  • volledige vergoeding OV-jaartrajectkaart voor woon-werkverkeer; 
  • een goede reiskostenvergoeding bij autogebruik; 
  • een collectieve pensioenvoorziening, waaraan de politie meebetaalt; 
  • een collectieve zorgverzekering met een aantrekkelijke premie; de Politie Zorgpolis van CZ. Meer informatie op: pzp.nl.